E-mälumäng toimub aadressil www.liigume.ee

E-mälumängus osalejad saavad järele proovida kui head on nende teadmised spordiga seotud Eesti kultuuri- ja ajaloosündmustest ja sportlastega seotud paikadest. Liikumisaasta eestvedaja Aivo Normak leidis, et mälumäng on lahendatav igale inimesele. “Küsimused ja vastusevariandid on üles ehitatud nii, et üldiseid teadmisi ja loogikat appi võttes on võimalik õige vastus välja nuputada. Me ei küsi sel korral meistritiitlite ja maailmarekordite kohta, küll aga kutsume inimesi märkama ja meelde tuletama spordi ja liikumisega seotud lugusid ja detaile Eesti ajaloost," sõnas Normak Delfi Spordile.

Interaktiivne valikvastustega e-mälumäng on teisipäeval, 29. aprillil 24 tundi järjest avatud aadressil http://liigume.ee/malumang/, kus 30-le küsimusele vastamiseks on osavõtjatel aega pool tundi. Mälumängu oodatakse mängima nii täiskasvanuid ja tudengeid kui ka gümnasiste ja põhikooli õpilasi. Kõik koolid, klassid, ettevõtted, seltsid ja sõpruskonnad on oodatud moodustama võistkondi, et ühiselt tähistada nii liikumisaastat kui ka valmistuda Eesti 100. sünnipäevaks - mängu alustades saab reeglitest uurida, kuidas end võistkonnana kirja panna. Osaleda saab nii Eestist kui väljaspoolt Eestit – 24 tundi kestev mäng võimaldab osaleda ka mujal elavatel eestlastel ja Eesti sõpradel.

Eriti uhke on sel korral auhinnafond. Mälumängus osalejatele on Eesti spordiorganisatsioonid, kultuuri- ja mäluasutused pannud välja enneolematult põneva auhindu, näiteks võimalused professionaalide juhendamisel curlingus, golfis või uisutamises kätt proovida, lisaks sellele mitmete harrastusspordiürituste osaluspääsmed, spordimassaaži seansid, personaaltreenerite abil individuaalsete treeningplaanide koostamine. Kõige tublimate osalejatega koolidesse tulevad aga Eesti tuntud sportlased ja sporditegelased Jaak Uudmäe, Gerd Kanter, Nikolai Novosjolov, Aleksander Tammert ja Riho-Bruno Bramanis õpilastega kohtuma. Muidugi on auhindade seas ka temaatiliste muuseumide pääsmed, raamatud ja palju muud.

Eelmisel aastal toimunud kultuuripärandi aasta ja Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva-aasta toimkonna korraldatud e-mälumängu mängiti kokku üle 22 tuhande korra - siis prooviti kätt eelkõige kultuurimälestiste tundmise osas. Sel aastal saab targemaks spordivallas – pärast mälumängu lõppemist saab õigeid vastuseid uurida Liikumisaasta kodulehel.

2014. aastal tähistatakse Eestis liikumisaastat, mille eesmärk on tõsta teadlikkust liikumise olulisusest ning seeläbi suurendada liikumisharrastusega tegelejate osakaalu Eesti elanikkonnas. Liikumisaasta hüüdlauseks on “Terve Eesti eest”. Teema-aastat viib ellu Eesti Olümpiakomitee.