Liikumisaasta 2014 projektijuht Aivo Normak kampaania alguses nii suurt huvi ürituse vastu ei julgenud oodata. „Liikumisaasta vedajana on mul rõõm näha, et järjest rohkem on inimesi, kelle jaoks liikumisharrastusega tegelemine on saanud elu loomulikuks osaks. Loodan, et kõik, kes laupäeval esimest korda starti tulevad, saavad sellelt päevalt hea emotsiooni ja leiavad motivatsiooni liikumisega regulaarselt jätkamiseks..“
Sportlikku ja tervislikku päeva Tartu Ülikooli spordihoone ümbrusesse on oodatud veetma nii spordihuvilised, kes jooksma ja kõndima tulevad, kui ka need, kes veel ise rajale minna ei tihka. Väikestele lastele on spordihoone juures oma ala, kus lapsed lõbusalt ja sportlikult aega saavad veeta. ERGO lasteolümpia käigus on võimalik lastele jõukohaste vahenditega mitmesugustel spordialadel võistelda, nagu vormelijooks erinevate takistustega pikitud rajal või odavise vahtodaga.
Ka täiskasvanud ja suuremad lapsed saavad mitmesuguste spordialadega tutvust teha, kuid seda Liikumisalal spordihoone parklas. Liikumisalal saab tutvuda ja proovida mitmeid liikumisvõimalusi – tuntud ja armastatud tänavakorvpallist uudse ja huvitava disc golfini, teiste seas jagavad jalgpalliõpetusi hiljuti Eesti karika finaali pääsuga eurosarjas koha taganud FC Santose mängijad.
Olümpiajooks toimub 24. mail Tartus, võistluskeskus asub Tartu Ülikooli Spordihoone parklas (Ujula 4). Võistluskeskus avatakse kell 10, Olümpiajooksu start antakse kell 12 Kroonuaia sillal. ERGO lasteolümpia on avatud ajavahemikul 10-13.