Nike Noortejooks kuulub üleeuroopalise kampaania Spordinädal 2016 programmi. Nii Spordinädala kui ka Nike Noortejooksu eesmärk on aktiviseerida koolinoorte liikumisharrastust ning pakkuda võimalikult paljudele noortele positiivseid liikumisega seotud kogemusi.

Tallinnas Vabaduse väljakult läbi vanalinna ja Shnelli pargi kulgevale viiekilomeetrisele Nike Noortejooksule on juba registreeritud ligi poolteisttuhat osavõtjat, mis ennustab osalejate arvu jõudmist esmakordselt üle kahe tuhande. Kõik osalejad saavad unikaalse medali ja ägeda Nike jooksusärgi, millega starditakse koos teistega Noortejooksu rajale.

Nike Noortejooksul on nii individuaalarvestus kui ka võistkondlik arvestus 5-liikmelistele tiimidele, kellest parimaid autasustatakse Nike auhindadega. Kõige rohkem õpilasi registreerivale õpetajale on preemiaks Nike jooksujalatsid.

Mõnusat muusikat mängivad võistluskeskuses CARTOONi Joosep Järvesaar ja Mihkel Sillaots ning jooksu lõpus toimub Vabaduse väljakul ka vägev kontsert. Lineup'is on vaieldamatult hetke kõige popimad artistid: Getter Jaani, Grete Paia, Metsakutsu ja ei keegi muu kui Reket. Õhtu emotsioone hoiab laes Genka, kes ühtlasi ka üritust läbi viib.

Nike Noortejooksu soodusregistreerimine kestab 4. septembrini aadressil www.jooks.ee. Samal veebiaadressil saab registreerida SEB Tallinna Maratoni põhidistantsidele ja Mesikäpa lastejooksudele.

Nike Noortejooksu start antakse reedel, 9. septembril kell 19.00 Vabaduse väljakul. Järgmisel nädalalõpul toimuv SEB Tallinna Maraton on Eesti suurim rahvaspordisündmus, kus lisaks Nike Noortejooksule saab end proovile panna maratonil, poolmaratonil ja kümne kilomeetri pikkusel jooksu-, käimis- ja kepikõnnidistantsil.