Viljandi järvel oleva 5 km pikkusele uisurajale oli ööpäevaga tekkinud ohtlikul hulgal juhuslikke auke. „Jää paksus jäi kogu raja ulatuses vahemikus 13-15 sentimeetrit, kuid ohtlikuks osutusid ulatusliku veehulga ära voolamiseks tekkinud augud, mis kasvasid viimase ööpäevaga kohati 30cm laiusteks. Uisupidu Viljandi järvel peab olema ohutu nii osavõtjatele kui ka pealtvaatajatele ning tänased olud kindlust meile ei andnud,“ selgitas rajameister Mikk Mihkel Vaabel otsuse kujunemist.

Korraldajad loodavad uisumaratoni korraldada esimesel võimalusel, kui jääolud seda lubavad. „Täna näitab ilmateade järgmiseks nädalaks jääolusid soosivat külma ilma ja loodame, et järgmisel pühapäeval on olud soosivamad,“ oli peakorraldaja Kristjan Kivistik lootusrikas.

Ürituse toimumisaeg selgub järgmise nädala jooksul ning kõiki registreerunud osalejaid teavitatakse e-posti ning massimeedia vahendusel. „Enam ei taha me uue toimumisaja kohta kiirustades veksleid välja anda, kuna ilmaennustused ja olud muutuvad minutite, mitte päevadega,“ lisas Kivistik.

Uisumaratonile oli soodusregistreerumise ajal kirja pannud üle 280 huvilise. Võistlusel oli planeeritud kaks võistlusdistantsi – vastavalt 10 km ja 30 km – mis sõidetakse looduslikul Viljandi järve jääl.