Selle aasta aprillikuu viimasel päeval alanud Moller Auto Pärnu jalgrattasarja viimane, 11. etapp toimus 3. septembril Tammiste metsas. Siinkohal tuleb mainida, et Tammiste mets üllatas kõigepealt korraldajaid osalise lageraiega, millest tulenevat tuli uuendada ka rattarada ja seda ikka paremaks ja huvitavamaks – kitsede ja teiste metsloomade loodud rajakesed läksid nüüd jalgratturite kasutusse.

Tammiste metsa sai loodud siis 3,8 km pikkune põhirada ja pea kilomeetrine väike, naiste ning laste, ring.

Hooaja viimane etapp tõi kokku oma tavalise pea 70-pealise jalgratturite kamba, kes võtsid veel, mis võtta andis. Meeste põhiklassis üldesikoha kindlustanud Danek Laanela tegi otsuse võtta puhkepäev ja anda võimalus teistele – seekord võitis Aigar Raja, kes läbis 4 ringi ajaga 42:29,4. Ainult kolmel etapil osalenud, kuid kaks esikohta ja ühe teise koha võitnuna tekib küsimus – mine tea, mis oleks saanud, kui mees oleks terve sarja saanud kaasa teha?

Noormehed ja veteranid sõitsid 2 põhiringi, M50 klassis oli parim taas Ivo Viljus, M17 klassis Karl Brent Premet ning M14 klassis võttis esikoha hooaja lõpuks vormi tõusnud Sander Stimmer.

Kiireim 6 väikese ringi läbinud naine oli Pille Lumpre, ajaga 12:33,7, N14 klassi kiireim oli Mailis Salla, N17 klassis Eva-Christine Pajo. Kõige pisematest oli kiireim tüdruk Laura-Lizette Sander, poiss aga sel hooajal võitmatu Virgo Mitt.

Tammiste etapiga sai Moller Auto Pärnu jalgrattasari selleks aastaks läbi, siinkohal toome ära ka lõppkokkuvõtte. Nagu eespool sai mainitud, siis kindlustas peale Rannapargi sprindietappi meeste põhiklassi esikoha endale Danek Laanela, teine koht läheb Margo Postile ning kolmandaks tuli Allan Jõgi. Niipalju , et kolme toimumisaasta jooksul on meest põhiklass saanud iga aasta uue võitja. Meeste põhiklass oli ettearvatult ka kõige osavõturohkem – terve sarja jooksul osales selles 77 erinevat meest!

Naistest – selle aasta uuendus, milleks oli spetsiaalselt naistele loodud rada, kandis vilja , sest naiste osavõtt kasvas 3 korda! Kogu sarja arvestuses oli parim naine Pille Lumpre, talle järgnesid Kristi Pajo ja Angela Tölpt.

Siin kõigi vanusegruppide parimad:

1. M11, Virgo Mitt

2. N11, Brigita Jõekäär

3. M14, Jan Loos

4. N14, Mailis Salla – sama punktisumma kogus ka Raileen Lelle, kuid kuna viimase etapi võitis Mailis, siis talle ka esikoht!

5. M17, Karl Brent Premet

6. N17, Eva-Christina Pajo

7. M50, Ivo Viljus

8. N50, Piret Suitso – „müts maha!“, olla 68-aastasena võitmatu!

9. M-põhiklass, Danek Laanela

10. N-põhiklass, Pille Lumpre

Moller Auto Pärnu jalgrattasari 2014 toimus 30. aprillist 3. septembrini, mille raames leidis aset 11 etappi; 7 maastikul ja 4 maanteel. Sarja etappidest võttis sel aastal osa kokku 184 rattaspordisõpra.

Kohtumiseni järgmisel, juba neljandal Pärnu jalgrattasarja hooajal!

Koondtabelit vaata SIIT!

Sarja pilte näed SIIT!