Esialgselt pidanuks Filter Vormsi Jääretk toimuma 9. veebruaril. Tookord kattis merd korralik jääkiht ning veel võistlusele eelnenud reedel oli ametlik jäätrass avatud. Siiski tõi järsk veetaseme tõus kõigest päev enne üritust jääle paksu veekihi ning üritus tuli edasi lükata.

Esimeseks alternatiivkuupäevaks 23. veebruariks oli jääseis veelgi halvenenud. Kuivõrd sellest ajast saadik on valitsenud kevadiselt soojad ilmad, ei tule Filter Vormsi Jääretkest midagi välja ka kolmandal, 16. märtsiks planeeritud katsel.

"Meie plaan pakkuda spordist lugu pidavatele inimestele võimalust ka talvel end rattaga sõites proovile panna, esimesel aastal paraku ebaõnnestus. Me ei jäta aga jonni ja proovime tõenäoliselt tuleval talvel uuesti, sest registreerunute suur hulk näitas, et huvi taolise ürituse jaoks on olemas," lausus Filter Vormsi Jääretke peakorraldaja Mihkel Reile.

End kirja pannud rattasõprade raha ei lähe aga raisku. Kõigi end kirja pannud võistlejate registreering kantakse üle 23. augustil toimuvale Fakto Auto Tallinna Rahvasõidule.