Virtuaalse messi eesmärk on tavaliste messidega samasugune – viia kokku klient ja müüja.

„Paljud meist on läinud jõulukinke ostma paar-kolm päeva enne jõululaupäeva ning kogenud ebameeldivat tunglemist,“ kommenteeris Jooksulaata Janek Oblikas Marathon100 veebilehest. „Parklates pole auto jaoks ruumi ning poes oled sunnitud tegema viimase hetke otsuseid, mis lõpuks osutuvad ootamatult kalliks. Jooksuvõistlustele registreerimisega on täpselt sama lugu – mida hilisemaks sa selle jätad, seda kallimaks võistlusel osalemine sulle läheb. Sellest sündiski Marathon100 Jooksulaada mõte – näidata jooksjatele, kui palju raha on võimalik varase registreerimisega kokku hoida ja seeläbi aidata ka Jooksulaadal osalevaid jooksuvõistluste korraldajaid kevadist registreerimis korraliku hooga käima saada. Ehk tegemist on ettevõtmisega, millest võidavad nii jooksjad kui jooksuvõistluste korraldajad.“

Marathon100 Jooksulaat toimub 2.-28. märts 2015 ning selle eesmärgiks on viia enne jooksuhooaja algust kokku jooksjad ning jooksuvõistluse korraldajad. Varasem registreerimine annab võistluste korraldajatele suurema kindluse kulutuste planeerimiseks. Samuti on jooksuvõistluste osavõtutasud kevadel jooksjate jaoks soodsamad, mistõttu ka jooksjatel on kasulik ennast võimalikult varakult suvistele-sügisestele jooksuvõistlustele kirja panna – mitmete võistluste osavõtutasud tõusevad aprillis.

Virtuaalse messi eelised jooksukorraldajatele:

- väikesed kulud, jooksuvõistluse tutvustamine veebis on odav ja lihtne;
- jooksjate jaoks on virtuaalsele messile tulek mugav - pole trügimist, ei pea kuhugi sõitma ning saad kogu info kiiresti kätte;
- Marathon100 veebileht on Eesti suurim jooksuveeb, aasta jooksul kuvatakse veebilehel ca miljon erinevat lehekülge. Veebilehte külastab igakuiselt 10-13 000 jooksjat – kõik need jooksjad on ka Jooksulaada potentsiaalsed külastajad.

Messil osalemise tingimused

Kahtlemata tekib küsimus – me teame, millised näevad välja messiboksid päris messil, kuid mismoodi presenteerida ennast virtuaalsel messil? Kuna pilt räägib rohkem kui sada sõna, siis lisame Jooksulaada näitlikustamiseks illustratiivsetel eesmärkidel nn messibokside näite.

Kõikidele jooksuvõistluste korraldajatele antakse kasutada samasugused messiboksid. Iga jooksuvõistlust tutvustatakse veebilehel artiklina avanevas uudises logo, foto ning lühitutvustusega. Lühitutvustusele klikkides kuvatakse ekraanile konkreetse jooksuvõistluse täisinfo (korraldajapoolne), mis võib sisaldada väga erinevat infot – teksti, fotosid, videoklippe, pdf-ina lisatavaid materjale, jms. Nii jooksuvõistluse lühitutvustuses kui täisinfos on toodud link võistluse veebiaadressile, täisinfo sisaldab ka linki võistluse infole Marathon100 Eesti jooksukalendris.

Ühes artiklis kuvatakse üksteisele järgnevalt kaheksa võistluse lühitutvustust – esimesel kohal esimesena broneeringu teinud korraldaja võistlust, jne. Järgmist kaheksat võistlust tutvustatakse veebilehel järgmises artiklis, mis paikneb ekraanil esimese artikli all – seega kõige suuremat tähelepanu paiknevad kõige esimesena kuvatavad võistlused.

Kavas on tekitada ka virtuaalsed messihallid – näiteks üks hall maratonidele, teine poolmaratonidele, kolmas maastikuvõistlustele, neljas lühematele jooksuvõistlustele, jne.

Messibokside broneerimisel kehtib kiireima reageerija põhimõte ehk need võistluste korraldajad, kes reageerivad kõige kiiremini, saavad kahtlemata kõige paremad messiboksid oma võistluste tutvustamiseks. Seega – kui oled võistluse korraldaja – kiirusta!

Messiboksi broneerimiseks võta ühendust janek@marathon100.com. Broneeritud messiboks reserveeritakse peale 20% ettemaksu laekumist.

Messil osalemise maksumus ja reklaami soodushinnad

Marathon100 Jooksulaadal osalemise miinimumaeg on 1 nädal, maksimumaeg 4 nädalat. 1 nädala messiboksi maksumus ühele jooksuvõistlusele (või võistlussarjale) on 25 eurot, 4 nädala hinnaks on 75 eurot. Antud hindadele lisandub käibemaks. Lihtsustatult – neljanädalane Jooksulaadal osalemise maksumus on võrdne 3-4 täiendava registreerimisega. Jooksjatele on Jooksulaadal osalemine loomulikult tasuta.

Marathon100 Jooksulaadal osalemise ajal kehtib kõikidele veebilehel ilmuvatele 25%-ne soodustus.