Liikumisnädala eelvaatesse oleme ka seekord sisestanud üritused ja sündmused, mis toimuvad õues. Leia üles enda kilejope, vanad dressipüksid ja lusti mõnuga vihma käes!

6.-8. mai – orienteerumispäevakud üle Eesti

Joosta on mõnus. Veel ägedam on see koos sõbra või pereliikmega, liikudes läbi mätaste ja metsade ühest kontrollpunktist teise.

Orienteerumisel pole tähtis see, kui kiire sa oled (hea küll, kui sihid õhtuseks teleprogrammiks koju jõudmist, siis ehk tõesti), vaid kuidas sa loed kaarti ja oskad navigeerida looduses. Arutu ringitormamine kulutab kaloreid, aga ei pruugi sind lõpuks ikkagi õigesse kohta viia. Võta aeg maha, vaata enda ümber, uuri kaarti ja sörgi rahulikult. Kontrollpunktidel pole jalgu.

Põlvas ja Järvamaal pääsevad orienteerumishundid metsa juba homme. Läänemaal, Võrumaal, Lääne-Virumaal ja Valgamaal on orienteerumispäevakud kolmapäeval, 7. mail. Tartus, Tallinnas ja Ida-Virumaal saab orienteeruda neljapäeviti. Uuri lähemalt siit.

10. mai – Saku 100 rattavõistlus

Saku 100 on Eesti pikima traditsiooniga maastikurataste kestvussõit. Sõit toimub Saku rabametsa radadel ja rada on nõudlik. Raja profiilist ei ole mõtet lasta end siiski heidutada -ürituse moto on läbi aegade olnud „Sõida palju jaksad!” Kui tunned pärast nelja kilomeetrit, et „täna ikka pole minu päev“, siis kruiisi vaikselt koju või võta vabamalt – päevane liikumisvajadus on juba rahuldatud.

Tavaliselt 15-20 kilomeetrit pikkadel ringidel saavad tulemuse lõpuprotokolli kõik, kes on läbinud vähemalt ühe ringi. Tähtis pole, hambad ristis, seitsme ringi läbimine, vaid positiivne emotsioon liikumisest.

10.-11. mai - SEB 32. Tartu Jooksumaraton

Iga kevade suurimaks jooksusündmuseks võib pidada just suure osalusega Tartu Jooksumaratone.
Lapsed saavad enda kiirust näidata juba laupäeval, mil Tähtveres jooksevad pisikesed mudilased võidu alates 400 meetri distantsist lõpetades 2-kilomeetrise „maratonjooksuga“. Süsti jooksupisik noortesse juba varakult – tervislik noor inimene näeb alati hea välja.

Kui lastejooksu jaoks on bioloogiline kell juba kukkunud, võib oma panuse laupäeval anda Teva Heateojooksul (ka Tähtveres). Osalustasu suunatakse abivajajatele, kes on tänulikud iga annetatud summa eest.

Peasündmus on loomulikult pühapäeval toimuv jooksumaraton, kus silkavad ringi noored ja vanad igas kostüümis. Võistelda saab kahel distantsil – 23 kilomeetri ja 10 kilomeetri jooksul. Naudi jooksumelu stardikoridoris, võistlusrajal ja finišis, rõõmsaid nägusid jagub igal pool. Kui ise ei taha võistelda, ela kaasa!