Esmaspäeval algab suurim üleeuroopaline liikumisharrastuse teemaline liikumisnädal MOVE Week, mis eelmisel aastal pani üle Euroopa liikuma ligi miljon inimest. Eestis on sellel aastal võimalik valida ligi 120 erineva ürituse vahel ja ürituste nimekiri täieneb iga päevaga.

21.09-27.09 toimuv MOVE Week on iga-aastane liikumisnädal ja osa Rahvusvahelise Spordi ja Kultuuri Liidu ISCA kampaaniast NowWeMOVE (Nüüd me liigume). Ürituse eesmärgiks on panna eurooplased ennast rohkem liigutama ja füüsilisest tegevusest rõõmu tundma. Suurem eesmärk on saada 2020. aastaks veel 100 miljonit inimest üle Euroopa liikuma.

„Sellel aastal on kavas väga palju erinevaid sündmusi, mis on mõeldud nii noortele kui ka vanematele inimestele, oodatud on väga erineval tasemel osalejad. Liikumisnädalasse on kaasatud ka palju koole ja ettevõtteid. MOVE Weeki üheks oluliseks eesmärgiks on panna inimesed liikuma üle Eesti ja kutsuda üles ka väiksemaid kogukondi enda liikumisüritust registreerima ja koos liikumisest rõõmu tundma.“ ütles Tiina Kiislar, Move Weeki Eesti koordinaator.

Eestis aitab liikumisnädalat läbi viia Eestimaa Spordiliit Jõud ning ürituse suurtoetaja on Coca-Cola. Rohkem infot MOVE Week Eesti ürituste kohta leiate SIIT.