Maratonidistantsi favoriitideks on Etioopiast pärit jooksja, eelmise aasta võitja Tesfaye Dadi Beyene, samuti Tallinnas maratonidistantsi debüüti tegev Keenia jooksja Ibrahim Mukunga Wachira, kes on praegu Selver Linnajooksude sarja liider. Eesti meistrivõistluste tiitlit maratonijooksus lähevad teiste seas püüdma Kaupo Sasmin, Sergei Tšerepannikov ja Ilja Nikolajev. Naistearvestuses on üks tugevamaid võistlejaid Evelin Talts, kes on ka Eesti meistritiitli kindel pretendent. Talts võitis Tallinna Maratoni ka 2012. aastal.

Poolmaratoni peamine favoriit meestearvestuses on Jacob Kiplagat Yator Keeniast. Eestlastest on poolmaratoni favoriidiks Roman Fosti. Naistearvestuses võistlevad esikoha nimel kahekordne New Yorgi maratoni võitja Jeļena Prokopčuka Lätist, Natalja Sokolova Venemaalt ja Jekaterina Patjuk Eestist. Teiste seas näeb poolmaratoni stardis ka Sandor Liivet ja Rainer Vakrat.

SEB Tallinna Maratoni 10 kilomeetri starti on oodata mitmeid tuntuid Eesti inimesi. Teiste seas näeb stardis näiteks Aleksander Tammertit, samuti ERRi ajakirjanikke Piret Järvist ja Indrek Treufeldti. Naistearvestuses võib 10 kilomeetri jooksu favoriitideks pidada Liina ja Lily Luike. Meestearvestuses lähevad tugevate välisvõistlejatega rinda pistma Tiidrek Nurme, Priit Aus ja Allar Lamp.

SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lillialliku sõnul on sel aastal näha suurt huvi just maratoni ja poolmaratoni distantside vastu. Korraldajad panevad siiski kõikidele jooksjatele südamele, et oluline on valida jõu- ja võimetekohane tempo. “Ka kõige väiksema kahtluse korral võiks enne jooksu konsulteerida perearsti või spordimeedikutega. Jooksu ajal tuleb samuti kuulata oma organismi, võtta joogipunktis juua, vajadusel aeglustada tempot ning küsida abi meedikutelt, kes jälgivad võistlejaid kogu raja ulatuses. Enne võistluspäeva on oluline ka korralik uni, et kehaks oleks jooksuks välja puhanud,” rääkis Lilliallik.

14. septembril toimuvale SEB Tallinna Maratonile eelneb päev varem, 13. septembril sportlik ning meelelahutuslik programm. Kella 12-19 on Vabaduse väljakul avatud võistluse sporditurg, kus saab tutvuda jooksu koostööpartnerite väljapanekutega, testida tervislikku seisundit, küsida nõu eri valdkonna spetsialistidelt ning juba registreeruda 2015. aasta SEB Tallinna Maratonile, mis toimub 13. septembril 2015. Registreeruda saab ka teistele Eesti ja välismaa spordiüritustele. Kell 13.00 antakse start Mesikäpa lastejooksule, millest on oodatud osa võtma lapsed vanuses 2-12 aastat. Kell 17.00 antakse start esimest korda toimuvale Nike noortejooksule.

13. septembril kell 17.30 astuvad Vabaduse väljakul lavale Koit Toome ja Getter Jaani, kes juhatavad sisse jooksusündmuse piduliku avatseremoonia. Kell 18 antakse favoriitidele üle rinnanumbrid ja kuulutatakse SEB Tallinna Maraton 2014 avatuks. Kui maraton on avatuks kuulutatud, tulevad lavale Ott Lepland, Liis Lemsalu ja Voldermar Kuslap, kellest viimane pühendab ühe loo Rocca al Marest alguse saanud Sügisjooksule, mis tänavu tähistab 15. juubelit.

Lisainfo: www.jooks.ee