Kui oled matkahuviline ja Eestimaa looduse ilu nautija, anna endast kiiresti teada. Veel on võimalik ennast registreerida Matkanädala pearetkele ja seda nii jalgsi kui ka jalgartastel liikuvasse seltskonda. Võimalik on rännata kaasa vaid üks päev kui ka kogu retk. Huvi korral saada kiiresti alljärgnev info aadresslile matkanadal@gmail.com:

* Matkaja nimi, vanus, tel.number
* Matkagrupiga liitumise aeg ja koht
* Info plaanitud matka kestvuse kohta

NB! Osalemine on tasuta!

Ühe grupi juurde registreeritakse maksimaalselt 20 täiendavat matkajat üheks päevaks. Matkanädala pearetkel osalenud saavad kingituseks Liikumisaasta 2014 meene ja Matkanädal 2014 osalemise sertifikaadi.

Kui Sul Matkanädala ametlikule retkele ennast registreerida ei õnnestunud, korralda oma enda matk, püüa retkel nähtut või saadud emotsioonid pildile ja jaga seda Liikumisaasta Facebookis (Grupp Eestimaa Liigub). Kõikide elamuste jagajate vahel loositakse välja väärtuslikke auhindu.

Matkal osalemisel peab iga matkaga liituja arvestama enda eelnevat matkakogemust. Väikese matkakogemusega inimestel soovime matkaga liitumiseks valida etapp, kus päeva jooksul läbitav distants on lühem. Distantsi läbides ei pea liikuma tuumikgrupi tempos. Oluline on liikuda sellise tempoga, et jääks aega märgata loodust enda ümber ja oleks võimalik matkakaaslastega suhelda.

Enda isikliku matkavarustuse, toidumoona ja ka transpordi retke algus- ja lõpp-punkti peab iga matkaline ise planeerima.
Et matk oleks nauditav, on oluline, et matkale oleks kaasa võetud kõik vajalik. Vaata nõuandeid matkamise kohta SIIT.

Matkanädalat aitavad nõu ja jõu, kogemuste ja kontaktidega Eesti Matkaliit, Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus, Matkasport, Looduse Omnibuss ja Liikumisaasta 2014. Matkanädala ürituste korraldajateks on erinevad ühingud, ettevõtted, vabatahtlikud ja organisatsioonid, kelle kõigi kohta leiab täpsemat infot juba matkanädala kavast http://www.matkanadal.ee. Kavas on nii tasuta kui ka sümboolse osalustasuga tasuga üritusi.

Orienteeruv matkamise kava RMK Oandu-Ikla 375 matkateel

Jalgsimatk – Oandust Ikla suunas 15.-21.08
I Oandu – Nõmmeveski – 31,8 km
II Nõmmeveski – Kalmeoja – 14,7 km
III Kalmeoja – Jussi – 18,8 km
IV Jussi – Nikerjärve – 22 km
V Nikerjärve – Noku – 17,5 km
VI Noku – Hiieveski – 14 km
VII Hiieveski – Hirvelaane – 33 km

Rattamatk – Iklast Oandu suunas 15.-21-08
I päev: 40,1 km, Kabli looduskeskus
II päev: 45,5 km, Kilingi-Nõmme lõkkekoht
III päev: 39 km, Läti lõkkekoht
IV päev: 41,9 km, Hüpassaare lõkkekoht
V päev: 17,7 km, Saeveski metsaonn
VI päev: 42,9 km, Tillniidu lõkkekoht
VII päev: 40,4 km, Hirvelaane lõkkekoht

Registreerimise ja lisainfo kontakt:

Tiit Pikk, matkanadal@gmail.com , 5253 868