Imre Vähil on oma sportlaseteel palju säravaid hetki. Näiteks saavutas ta hiljuti klassikalise kulturismi MM-il neljanda koha. Lisaks võib ära märkida, et ta on:
7 x Eesti karikavõitja klassikalises kulturismis;
8 x Eesti meister klassikalises kulturismis;
2 x Absoluutne Põhjamaade meister klassikalises kulturismis (2010, 2013);
2 x Euroopa MV pronksmedal (2005, 2010);
1 x Maailma MV pronksmedal (2010)

Imre Vähi, hüüdnimega, Vend Vähk, avab selles loos inimestele veidi kulturismi ja fitnessimaailma. Mida rohkem inimene mõnest teemast teab, seda põnevamaks muutub tema ees uus lahtirulluv maailm. Mõnele lapsele ei meeldi alguses matemaatika, kuid asjasse süvenedes võib temast saada kõige innukam nuputaja. Imre Vähi on võtnud oma missiooniks valgustada ka nn. tavainimestele kulturismi ja fitnessi ala- justkui maailma maailmas, millele ta ise on pühendanud suure osa oma elust ja ajast.

Kuhu tulla?

2014 Eesti MV toimuvad järjekordselt Tallinnas, Salme Kultuurikeskuses. Selles hoones on toimunud enamus Eesti meistrivõistlusi (sügisel) ja –karikavõistlusi (kevadel).

Ava palun millistes kategooriates võisteldakse?

Tänaseks päevaks on kulturismile lisandunud meeste rannafitness, athletic fitness ning klassikaline kulturism. Naiste kategooriad on järgmised: body-fitness, fitness, physique ja bikiinifitness. Just bikiinifitness on saavutanud nii Eestis kui välismaal väga suure populaarsuse ning sellel alal astub 18.oktoobril kl. 16:00 Salme Kultuurikeskuses lavale 23 võistlejat neljas erinevas kategoorias. Olgu lisatud, et mõned päevad tagasi sai Eesti endale ka esimese profivõistleja Egle Eller-Nabi, kes saavutas Soomes peetud mainekal rahvusvahelisel võistlusel amatööride klassis absoluutse esimese koha.

Kes on oodatud vaatama?

Kui kunagi aastaid tagasi alustati selliste võistluste läbiviimisega, siis olid need ainult kulturistidele mõeldud üritus, siis nüüd käib võistlusi vaatamas suurem seltskond. Usun, et vaatamist ja kaasaelamist on sellistel võistlustel igale maitsele. Väga paljud suhtuvad sellistesse üritustesse eelarvamustega. Kuskilt hallist nõukogude ajast on jäänud mulje, et kõik atleedid on suured nagu majad ja väikese ajuga tegelased, kes elavadki 24 h jõusaalis. Sellist arvamust vürtsitavad veel hirmujutud sellest kuidas pilgeni keelatud aineid täis topitud mehemürakad norivad tüli kõigiga nagu Hollywoodi actionfilmis.

Eesti ajakirjanduses on viimasel ajal seoses spordiga palju dopingu teemat kajastatud. Kuidas teie alal selle teemaga lood on?

Olgu siinkohal öeldud, et Eesti kulturismis tehakse juba alates 2001 aastast suurvõistlustel ja ka hooajaväliselt dopingukontrolle. Aeg-ajalt tuleb ikka mõnes ajalehes-ajakirjas juttu kulturismist ning väga paljud kommentaatorid sõimavad kulturiste keemikuteks jne. Uskuge või mitte, aga nendest kommentaatoritest võib teinekord nii mõnigi ise dopingukontrollides põruda, sest näiteks mõned ravimid (valuvaigistid jne), mida tavaline inimene tihti kasutab, võivad dopingukontrollides positiivset tulemust näidata. Enda puhul olen korduvalt öelnud, et kes tahab mind süüdistada keelatud ainete kasutamises, siis palun sellel inimesel minuga ühendust võtta ning dopingukontrolli saata, aga negatiivse tulemuse korral peab süüdistaja või kahtleja selle kontrolli ise kinni maksma ning avalikult vabandama.

Palun ava veidi kulturismiharrastajate maailma?

Tegelikult on kulturismiharrastajad sõbralik rahvas. Sport on nende ühine hobi ning eesti kulturistide hulgas on küll kaitseväelaseid, treenereid, arste ja õpetajaid.

Kaua oled kulturismiga tegelenud?

Olen kulturismiga tegelenud alates 1992 aastast. Võistlemist sellel põneval spordialal alustasin 1997 aastal kui olin juba 5 aastat treeninud. Sellest ajast alates olen osalenud 58 –l erineval võistlusel ning mul on medaleid nii Eesti, baltimaade, põhjamaade, euroopa ja maailma meistrivõistlustelt.

Mis on teie ala puhul kõige raskem?

Raskem osa kulturismi ja fitnessiga tegelejate jaoks on võistluseelne dieet, millest on küll palju räägitud, aga kui ise sellist dieeti ei ole proovinud, siis on kõrvalvaatajale võrdlemisi udune ettekujutus toimuvast. Kallid sõbrad, te ei kujuta ettegi, kui raske võib olla elu ilma soolata! Soolad seovad vett ning mõned sportlased elavad nädalaid minimaalse soolatarbimisega. See on aeg, kus lõhnataju suureneb ilmselt mitmekordselt- söögikohtade ukse tagant ei kannata rahulikult mööda minna. Samal ajal on vaja iga päev treenida ja pühenduda eesmärkidele.

Miks võiks seekord võistlusi vaatama tulla?

Kindlasti on see põnev teema ning võiks rääkida pikalt, aga oma silm on kuningas. Kõik, kes käivad või on käinud jõusaalis, aeroobikasaalis ja tegelevad erinevate spordialadega, võiksid laupäeval seda suurt spordipidu vaatama tulla. Oma järjekordset absoluutselt parima eesti kulturisti tiitlit kaitseb Ott Kiivikas kelle lavalaudadel nägemine on juba väga võimas kogemus. Kutsun kõiki kaasmaalasi vaatama ja võistlejatele kaasa elama.

Kuuldavasti Sina ise seekord lavalaudadele ei astu, kuid mis on Sinu soovid Eestimaa  harrastajatele liikumisaasta puhul?

Loomulikult rohkem liikumist, rohkem viibimist looduses, rohkem tervislikku toitumist ning rohkem päikest.

Väike ülevaade Imre Vähi senistest tulemustest võistlustelt:

EM
1. Euroopa meistrivõistlused kulturismis 2005 (Brasow, Romania). Klassikaline kulturism, absoluutne 3. koht
2. Euroopa meistrivõistlused kulturismis 2008 (Hispaania). Klassikalises kulturismis -175 cm kategoorias 4. koht.
3. Euroopa meistrivõistlused kulturismis 2009 (Serbia, Novi Sad). Klassikalises kulturismis -175 cm kategoorias 4. koht.
4. Euroopa meistrivõistlused kulturismis 2010(Hollandis). Klassikalises kulturismis -175 cm kategoorias 3. koht.
5. Euroopa meistrivõistlused kulturismis 2014 (Hispaania). Klassikalises kulturismis -180 cm kategoorias 6. koht

MM
1. Maailma meistrivõistlused klassikalises kulturismis 2008(Venemaa) -175 cm kategoorias 6. koht
2. Maailma meistrivõistlused klassikalises kulturismis 2009(Hispaania) -175 cm kategoorias 6. koht
3. Maailma meistrivõistlused klassikalises kulturismis 2010 (Ungari) -175 cm kategoorias 3. koht
4. Maailma meistrivõistlused klassikalises kulturismis 2011(Eesti) -175 cm kategoorias 4. koht
5. Maailma meistrivõistlused klassikalises kulturismis 2013 (Austria) -180 cm kategoorias 4. koht