Võrumaa Spordiliidu juhatuse esimees Sixten Sild ja tegevjuht Merike Õun on mitmekülgse võistluskalendri nimel näinud kurja vaeva, kuid töö on end ära tasunud - üritusi jagub igale vanuserühmale ja erinevatest aladest huvituvatele inimestele.

Võrumaa mängud - ainulaadne tervisespordisari

Just Võrumaa mängudega püüavad kohalikud aktivistid paeluda Võrumaa ja teiste maakondade elanikke tulla Lõuna-Eestisse liikuma. See erakordne liikumissari töötab juba 2008. aastast, viie aastaga on ligi 33 000 inimest võtnud osa sarja üritustest. Ühe aasta peale teeb see natuke alla 6800 osaluskorra. Pole sugugi paha tulemus.

Peamise osa Võrumaa mängudest moodustavad regulaarsed liikumispäevakud. Igas suuremas vallas toimuvad kindlaksmääratud päevadel üritused, kuhu on võimalik tulla liikuma:

  • Kubija vallas on tervisepäevakud teisipäeviti ja neljapäeviti, suusalume korral ka pühapäeviti.
  • Lasva vallas viiakse tervisepäevakuid läbi teisipäeviti.
  • Haanja kõrgustikes saab enda tervist edendada esmaspäeval, kolmapäeval ja laupäeval.
  • Antsla vallas toimuvad tervisepäevad pühapäeviti.

Lisaks Võrumaa mängudele loodavad Spordiliidu ametnikud, et veelgi rohkem saavad hoogu sisse eeskujulikult korraldatud Võrumaa pikamaajooksude sari (2014. aastal on võistluskalendris koguni 9 jooksu, aprillikuust oktoobrini) ja Võru Staadionijooksusari. Esimene jooks, mis tasub märkmikku üles kirjutada on 22. aprillil läbi viidav Vaskna järve jooks, lapsehoiuteenus on tagatud.

Ratturid saavad vändata mitmel üritusel

Kust alustada? Velomaanidele on tänavune aasta Võrumaal paradiis: korraga saab vändata mitmel rattatuuril ja üritusi jagub igasse kuusse.

Haanja rattaklubi krossisari algab 7. aprillil, etappe on võistluskalendris vastavalt maagilisele arvule samuti seitse. Tsooru V-klubi Antsla valla rattatuuril on 5 etappi, esimene etapp toimub 16. aprillil Antsla linnas. Tuleb ära märkida, et kaks rattasarja on üksteise ja osavõtjate peale mõelnud - samal päeval ei korraldata mitte ühtegi sõitu.

Mis siis saab, kui tahaks niisama ratast sõita, mitte võistelda? Võrumaa Spordiliit leidis lahenduse - kevadest sügiseni toimuvad kindlaksmääratud kuupäevadel lõbusad rattamatkad, kuhu oodatakse eelkõige perekondi. Matka ajal avastatakse Võru lähiümbrust ja tempot kruvima keegi ei hakka.

Võru võrkpall on võrratu

Võru 4. Suvevolle algab alles mitme kuu pärast, kuid valmistuda saab sisesaalides juba praegu. Mängida saab iga vähekenegi vollet armastav inimene, sest isegi, kui meeskonnakaaslasi pole, moodustatakse kohapeal ka uusi meeskondi. Seltsis ongi segasem.

Suvevolle etapid on igal teisipäeval, alates juunikuu esimesest nädalast. Enamasti mängitakse palli kell 18 Võru Kreutzwaldi pargi väljakutel.

Kes tahab natuke teistsugust palli pealt suruda, siis Võru Suvekossu II hooaeg algab paralleelselt võrgusarjaga. Formaat on sama - kui kaaslasi pole, antakse kohapeal uued kamraadid kätte, lihtsalt mine ja mängi. Ainuke erinevus on asukoht ja aeg - korvpallimängud toimuvad neljapäeviti, Võru Skatepargi läheduses.

Orienteeru, uju või uisuta - valik on Sinu

Kui tunned end kodus igavalt, siis on küllaltki tõenäoline, et Võru maakonnas mingi liikumisüritus ikka toimub. Lisaks eelmainitud võistlussarjadele ja üritusele saab veel käia orienteerumis-, uisu- ja ujumispäevakutel, lisaks saavad nutitelefonide omanikud osa võtta omapärasest Nutimängude võistlussarjast.

Et teha endale meelepärane valik ürituste osas ja olla kursis toimuvaga, soovitavad Võrumaa Spordiliidu esindajad jälgida nende Facebooki lehekülge ning külastada aadressi www.vorumaaspordiliit.ee.

Ei ole tähtis, mis Su kehakaal on või kui palju oled varasemalt liikunud, üritustele oodatakse kõiki enda tervisest vähegi lugupidavaid inimesi ja eelkõige perekondi-sõpru: kui lähed ise, võta keegi teine kaasa. Koos on alati lõbusam liikuda.