Eestimaal on palju teadlikke harrastajaid ja joogaõpetajaid, kellel on juba saanud traditsiooniks südasuvel kohtuda, et jagada oma teadmisi ning lihtsalt rõõmu. Festivalile on väga oodatud ka need, kes joogamaailma alles avastavad. Erinevaid stiilitunde saab proovida nii väljas kui sees: kogu festivaliala muutub suureks jooga imedemaailmaks: nii sisemiseks avastusretkeks kui ka väliseks teekonnaks, kus on võimalik kohata sarnaste huvidega inimesi.

Korraldajad soovitavad siseruumide töötubade piletid ette ära osta, kuid vabade kohtade olemasolul saab neid hankida ka kohapeal. Paralleelselt põhiprogrammiga toimub ka lasteprogramm ja Bazaar. Tegevust jätkub nii algajatele kui kogenumatele, lastele kui vanematele inimestele, meestele kui naistele, beebiootajatele ja väikeste laste vanematele.

Joogafestivali peakorraldaja Merit Raju (MTÜ Joogafestival) jagab
viis põhjust, miks tulla sel aastal Joogafestivalile:

1. Kingid oma kehale, meelele ja hingele ühe erilise nädalavahetuse

Joogafestival on hinge pidu – üks erilisemaid ja helgemaid üritusi Eesti suve kirjus üritustekalendris. Joogafestival on alkoholivaba, tervise- ja lastesõbralik sündmus. Joogafestivalil on sel aastal kavas 47 sündmust kahel päeval mitmes paigas üle Haapsalu. Jooga, muusika, tants, tervisekaupade bazaar, toidu ja loomuliku ilu töötoad, lasteprogramm.

2. Leiad endale sobiliku joogastiili ja õpetaja 

Festival annab infot joogast – joogastiile on mustmiljon, järelikult leiab igaüks endale sobiliku. Kes füüsiliselt aktiivsema, kes rahulikuma, kes painutusi, kes vastupidavust nõudva, kes tantsujooga, kes häälejooga... Sel aastal on Joogafestivalil esindatud lausa 14 joogastiili. Nii helilisi kui vaikseid, füüsilisi kui rahulikke, tantrast tantsujoogani, loovjoogast kuuma joogani.

3. Koged teistlaadset meeleoluprogrammi

Joogafestivali vabaõhuprogramm on meelelahutuslikum kui varasemalt, samas ikkagi joogalikus võtmes. Vabaõhuprogramm on vaheldusrikkam, muusika vaheldub joogatundide ja liikuvate ning heliliste ühismeditatsioonidega. Piiskopilinnuse murul on plaanis ka selle suve Joogafestivali väljakutse – 108 päikesetervitust.

4. Tutvu joogaga või täienda end parimate õpetajate käe all

Joogafestivalile on kutsutud parimad õpetajad Eestist ja välismaalt. Eestisse saabuvad kuus välisõpetajat ning kümneid kohalikke õpetajaid ja muusikuid. Peaesinejaks on tänavu india juurtega USAs elav Rudra Shivananda, kes töötas enne joogale pühendumist 28 aastat Silicon Valley tehnoloog-professionaalina. Kahe lapse isa Rudra on hariduselt elektroonikainsener ja ärijuht ning tal on doktorikraad õigusteaduses. Rudra Shivananda on meister Krija, Hatha, Mantra ja Kundalini joogas. Tema õpetuse tuumaks on teadmine, et ainus tee püsivalt õnneliku eluni on tuua oma ellu pidev teadvelolek.

5. Oled oodatud isegi kui oled joogast ainult mõelnud

Joogafestivalile tulemiseks ei ole vaja mitte mingeid eeldusi peale selle, et sul on hing sees! Ootame nii algajaid kui ka edasijõudnud joogatajaid, lapsi, noori, vanemaid inimesi, naisi, mehi ja beebiootajaid! Kindlasti leiad programmist midagi, mis just sind huvitaks ning mis just sinu võimetele vastaks.

26. juulil avatakse väravad külalistele kell 11:00

Joogafestivali peakorraldaja Merit Raju soovib kõikidele harmoonilist Liikumisaastat!