Tinglikult kannab ponnistus pealkirja “Kaks suurt meest valmistuvad ööjooksuks”, sest mõlemad on saanud innustust just sellest Rakvere vapiüritusest kui vahvast ja näiliselt igaühele jõukohasest tervisespordi ettevõtmisest.

Kui Tarvo Sõmer on ööjooksu kümnekilomeetrise distantsi juba varem läbinud, siis seekord on ta võtnud eesmärgiks joosta rada läbi vähem kui tunniga.

Aarne Mäe, kes pole kunagi elus jooksmist harrastanud, üritab selle distantsi augustis lõpuni teha kas või kõndides. Koos liikumisega soovivad mehed ka toitumist reguleerida ja kokkuvõttes kehakaalu alandada.

Esmalt ootab tervisesportlasi ees koormustest, seejärel valitakse sobiv treeningvarustus ning edasi koostab olümpiakomitee litsentsiga personaaltreener Sven Hõbemägi neile treening- ja toitumisprogrammi.

Kas suurte meeste eeskuju on nakkav, näitab aeg. Aga aega polegi enam nii palju – kõigest natuke üle kolme kuu – 16. augustini, mil Ööjooks aset leiabki. Kuid enne veel, kui saabub ööjooksu aeg, osalevad suured mehed ka heategevuslikul rattaööl 6. juunil Rakveres ja samuti kolmiküritusse kuuluval südasuve maratonil 12. juulil Võsul.

Kogu ettevalmistuse kulgu on võimalik jälgida blogiküljel mehedsuudavad.blogspot.com

Lõpuks peab meeste ettevõtmine kinnitama, et igaüks suudab, kui ainult tahab.