Pilatese õpetajaks õpitakse mitmete aastate jooksul, omandades nii mati- kui seadmetreeningu oskused kogu Pilatese harjutusvara ulatuses. Õppimine algab funktsionaalse anatoomia ja kinesioloogia õppemooduliga, jätkub matitreeningu baastaseme kursusega, et seejärel juba järgmistel matireeningu ja seadmetreeningu tasemetel õpinguid jätkata. 

CorpusPilates koolitusprogramm on EHFA (European Health and Fitness Assotiation) poolt aktsepteeritud ning aastate jooksul Kelly McKinnoni arendatud programm, mis käib ajaga kaasas ja aktsepteerib tänapäevaseid funktsionaalse liikumise uuringuid. Peamiselt juhendab kursuseid Eestis Kaisa Marran. Brüsselis Pilatese stuudioid omav ja aktiivselt koolitusega tegelev Kelly McKinnon käib jätkuvalt Eestis kõrgema taseme õpilasi juhendamas ning tunde andmas. Järgmisel korral juhedab ta KMPSis Level 3 taseme kursuseid 2014 septembrikuu lõpus. 

Pilatese õpetajaõpingute eelduseks on piisav kogemus Pilatese harrastamisel ja soov omandada uus amet. Varasem liikumisjuhendaja kogemus on õppimiseks hea, kuid mitte kohustuslik. 

Kaisa Marrani soov on pakkuda eestlastele üha teadlikuma treenimise võimalust, et peale Liikumisaasta 2014 lõppemist jaguks iga treenija enda sees soovi liikuda ning leida enda jaoks parim treening koos parima juhendajaga.