1. Meie Liigume II Kurepalu triatlon, reedel

Kuidas Veekuul kombineerida ujumist teiste spordialadega? Meie Liigume lühikesed rahvatriatlonid annavad vastuse. 11. juulil pääseb koos teiste liikumisharrastajatega Tartu linna läheduses triatlonirajale, et seal jooksmisest, rattasõidust ja ujumisest mõnu tunda.

Triatlonikeskus asub Kurepalu lauluväljaku juures ja on avatud alates kell 15.00. Kohapealne registreerimine lõppeb 30 minutit enne vastavat starti.

Kell 17.00 antakse võistluste esimene start noorte- ja vabaklassis osalejatele (150m, 4 km, 1 km), kell 18.00 stardivad põhiklassis ja võistkondlikus arvestuses osalejad (500 m, 15 km, 4 km) ja orienteeruvalt kell 19.30 harrastajad (300 m, 10 km, 2 km). Ujumine toimub Kurepalu paisjärves ja rattasõidud Ülenurme-Roiu ja Roiu-Vana-Kastre maanteedel.

2. Südasuve Maraton Võsul, laupäeval

Kes pole veel mingil kummalisel põhjusel suvel Võsule jõudnud, nüüd on ammune aeg reis ette võtta. "Kuidas elad, Ann?" raamatust menu pälvinud suvelinn tõmbab liikumisharrastajaid lõbusa suvemaratoniga.

Korraldajad ahvatlevad Südasuve Maratonil melu, hea teeninduse, suurepärane asukoha ja korraliku osalusfiilinguga. Päike, kuum asfalt, südasuvine meri, palju puhkajaid ja finiš Võsu rannaliival. „Mina, maratoni lõpetajana, ei kõhkleks hetkegi. Jalatsid jalast ja kohe südasuvisesse merre,“ rääkis Võsul maratoniunistust korraldajana ellu viiv Marko Torm.

Medali teenivad auga välja kõik maratoni ja 15 kilomeetri distantsi lõpetajad. Kõik lõpetajad saavad Viking Line kinkekaardi reisiks Helsingisse. Finišijoont ületades on osaleja Võsu rannas, kus muusikat mängib DJ Vaido Pannel.

Jooksumaratoni start antakse laupäeval, 12. juulil kell 9.00 Vihula Vallavalitsuse hoone eest. 15 km ja 7 km startijad lastakse rajale vastavalt kell 11.00 ja 11.02. Lastejooksud toimuvad rannas kell 13.00.

3. Liikumine Vees Valgehobusemäel,  laupäeval

Koostöös Päästeametiga korraldab Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses tõelise veepäeva. 

Oma järve ja loodusradadega on Albu vallas asuvast Valgehobusemäest kujunenud välja kihvt pelgupaik linnakära eest. Lisaks on vee temperatuur viimaste päevadega tõusnud nüüdseks juba tasemele, mis lubab vees sulistada ka kõige külmakartlikumal indiviidil. 

Korraldajate sõnul on tegemist veeohutuspäevaga, kus iga inimene võib kuulata ekspertide käest nõuandeid, kuidas ohtlikus olukorras vees käituda ja mida teha kaaslase abistamisel. Loomulikult võib koha peal ka ujuda nii palju, kui süda vähegi ihkab. Peaasi, et "Tujurikkujast" tuntud rahvusala - purjuspäi ujumine - liikumisharrastajate maailmas kohta ei leiaks.

Keskus on avatud kella 10-st 18-ni,