Orissaare ja Voka triatlon, laupäeval

Kui esialgu ehk kehutabki idee ujuda, sõita ratast ja joosta korraga ühel võistlusel, siis Orissaare ja Voka triatlonil saad alustada lühikestest distantsidest, kus pole kohustuslik võistelda kõrgete kohtade nimel.

Orissaare liikumisharrastajate jaoks on triatlon tavaline osa suvistest spordiüritustest, sest juba pikemat aega on alevik tuntud oma aktiivse panuse eest Eestimaa liikumisellu. Kohalikud entusiastid loodavad, et nende eeskuju nakatab ka teisi alevikke. Liikumisaastal võib selle peale panustada küll. Triatloni pikkuseks on 300 meetrit ujumist, 15 kilomeetrit ratast ja 4 kilomeetrit jooksmist.

Voka triatlonil tähistatakse see-eest Eesti triatloni 30. aastapäeva.

1984. aasta 28. juuni varahommikul kell kolm alustasid just Voka endise vallamaja juurest 200 kilomeetri pikkuse jalgrattadistantsi läbimist neli spordifanaatikut nimedega Agu Normak, Aadu Pekk, Arvo Tenner ja Olev Marja. Tunniste vahedega järgnesid esimestele startijatele veel Oivo Selder, Sulev Marja ja Kaarel Schmidt.

Erinevatel aegadel startijatel oli ühine eesmärk rattasõidu lõppedes hüpata Kohtla-Järve ujula basseini, ujuda seal kaks kilomeetrit, seejärel joosta veel täismaraton otsa ning finišeeruda kõik solidaarselt kella viie paiku õhtul Voka staadionil. Nii saigi Eestis ja terves Nõukogude Liidus, tõsi küll natukene tavapäratus alade järjestuses ja distantside pikkuses, alguse triatlon.

Kell 16.00 peetava põhidistantsi pikkusteks on 600 meetrit ujumist, 20 kilomeetrit rattasõitu ja 6 kilomeetrit jooksu. Teiste hulgas on põhidistantsile registreerunud end ka meie mudrdmaasuusatamise sprindiässad Peeter Kümmel ja Kein Einaste.

Õhtu lõpus saavad soovijad tantsida ja osta nostalgilist triatlonivarustust kohalikult oksjonilt.

Üliõpilaste suvemängud Käärikul, reedest pühapäevani

Eestimaa tarkade ja tervislike tudengite jaoks on nädala lõpus toimuvad suvemängud üheks juunikuu tippsündmuseks.

Kolme päeva jooksul võistlevad eri ülikoolide tudengid mitmel meelelahutuslikul spordialal (alates kilehokist ja lõpetades naiste mudamaadlusega), et viia sportmängude karikas enda alma materi kätte. Ürituse sümboolsem eesmärk on mõistagi nautida üksteise seltskonda, visata nalja lõppenud semestrite üle ja leida uusi tuttavaid teistest ülikoolidest.

Lustakad suvemängud toimuvad traditsiooniliselt Käärikul, ühtlasi selgub ka kohapeal, kes suudab tudengitest kõige kiiremini Seinamäest üles joosta. Lisaks tudengitele võistlevad omavahel ülikoolide rektorid.

Tervisepäev Tartus, pühapäeval

Nädalavahetuse lõpus tasub sammud seada Tartu kesklinna poole. Nimelt on sealne linnavalitsus otsustanud korraldada uhke tervisepäeva, mille hulka kuuluvad tervisekontrollid, esmaabitunnid, spetsialistide nõuandenurgad ja tervisekõnnakud. Aluse saab kampaania "Jalgsi tervise nimel 2014".

Linnavalitsuse tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree lubab, et iga inimene saab tervisepäevalt ühe toreda kingituse. "Loosime tervisekõnnil osalejate vahel erinevaid tervislikke auhindu, nagu näiteks tervisekontroll, käimiskepid, sammulugejad, pulsikellad. Väga ootame, et asutused tulevad tervisekõnnile oma meeskondadega, ja neile on veel täiendavad üllatused. Eelmisel aastal osales tervisekõnnil 526 inimest," rääkis Kree.