1. Loengusari "TREENI TEADLIKULT" Tallinnas, lektor Indrek Rannama, teisipäeval

Loengus räägitakse jalgratturi erialasest võimekusest, millest see koosneb, kuidas seda hinnata ja arendada. Kas, miks, kuidas ja millal peaks jalgrattur tegelema jõutreeninguga oma võimekuse tõstmiseks? Kuidas planeerida oma treeninguid, kuidas erinevaid treeningu komponente omavahel kombineerida ja ajastada?

Toimumiskohaks Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituut, Tondi 55, Tallinn. Loeng kestab ca 1,5 tundsi. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Registreerida saab loengusse, kirjutades aadressil: katrin.soidra-zujev@tlu.ee. Küllap saab tahtmise korral ka kohapeal end sisse nihverdada.

Lektor Indrek Rannama on igapäevaselt ametis Tallinna Ülikoolis Terviseteaduste ja Spordi Instituudis teadurina, teostab laboris kehalisevõimekuse teste, viib läbi ja nõustab rattasõidutehnika ja -asendite analüüse. Aastast 1995 tegutseb ta jalgrattaspordi treenerina ning on juhendanud nii noori kui ka eliitsportlasi. Lektorina on Indrek Rannama esinenud erinevatel kursustel ja koolitustel ning avaldanud jalgrattaspordialaseid teaduslikke publikatsioone. Jalgratturina on ta tulnud kahekordseks Eesti meistriks ja mitmekordseks medaliomanikuks erinevatel maanteesõidu aladel ning kuulunud Eesti rahvuskoondisesse.

2. Juku-Peedu kevadtrimm 2014 Karulas, neljapäeval

Karula ja Valga ümbruses toimuvad Juku-Peedu orienteerumisvõistlused pakuvad liikumisrõõmu nii lastele kui täiskasvanutele, seega on soovitatav tulla kohale perega. Juku Peedu orienteerumistrimmi eesmärgiks on pakkuda lõbus päev kõigile, kes vähegi jaksavad Karula karmis, kuid kaunis looduses metsas mütata ja kontrollpunkte läbida. Mõnda rada saab läbida kaardiga, teist ka nutitelefoniga.

Üritus toimub 20. märtsil, kui kalendris saab talv ametlikult läbi. Piiranguid vanusegruppide põhjal ei tehta, võisteldakse ikkagi selle nimel, et keha trimmi saada, edukas tulemus on boonuseks. Olulist lisainfot saab Toivo Kotovi käest (toivokotov@hot.ee) või Juku-Peedu koduleheküljelt.

3. Estoloppeti suusasarja viimane osavõistlus Kõrvemaal, laupäeval

Kuigi tänavuste lumeolude tingimustes on jäetud trobikond üritusi ära, püüavad Estoloppeti sarja korraldajad vähemalt Tallinna suusamaratoni ära teha.

Estoloppeti sarja kuuluv maraton peetakse traditsiooniliselt vabatehnikas. Peakorraldaja Jüri Voodla sõnul on distantsid sel korral veidi lühemad ja muudetud on raja profiili. „Välja on jäänud nii Orgi kui Linamäe tõus neljandal kilomeetril ning oluliselt kergemini on läbitavad ka maratoni kaks viimast kilomeetrit,“ ütles Voodla. Tema sõnul muudeti rada lihtsamaks eelkõige seetõttu, et see vähese treenitusega suusafännidele jõukohasem oleks.

Ajakava:

9.00-10.45 - stardimaterjalide väljastamine
11.00 - põhidistantsi start (37 km)
11.15 - lühikese distantsi start ( 17,5 km)
11.20 - Mini Estoloppet
14.00 - autasustamine
16.30 - suletakse finiš

4. Pööripäevajooks kevadises Kuressaares ja Virtuaaljooks üle terve Eesti, laupäeval-pühapäeval

Märkamatult hakkavad kalendris aina sagedasemaks muutuma ka jooksuüritused, mis ei ole mõeldud ainult paadunud jooksufännidele.

Lisaks Marathon100 poolt nädalavahetusel korraldatavale II Virtuaaljooksule (vaata siit lähemalt, mida üks Virtuaaljooks õigupoolest endast kujutab) kutsuvad ka saarlased inimesi laupäeval väiksele jooksuringile. 2,5-kilomeetrine ring on mõeldud naistele ja kuni 12-aastasetele poistele, 5-kilomeetrine ring juba vanematele meessoost esindajatele. Kui korraldajaga läbi rääkida, siis võib arvatavasti joosta ka naine 5 kilomeetrit, kui ta seda vähegi soovib.

Kiirematele on ka väiksed meened, nii pööripäevajooksus kui Virtuaaljooksus.