Südamenädala matk, teisipäev, Valgamaa

Valgamaal, Tehva vallas leiab aset kaksiklinnade Valga ja Valka politseitöötajate ühine Südamenädala matk. Ikka selleks, et teadvustada ka valgamaalastele Südamenädala olemasolu. Lustakas ettevõtmine koosneb jalgsimatkast ja paadisõidust. Lisainfot saab Linda Oksi käest aadressil linda.oks@politsei.ee.

Vaimse tervise päev, neljapäev, Tallinn

Tartu Ülikooli poolt korraldatud seminaril "Kas terve keha tagab terve vaimu?" saab igaüks kaasa mõelda treeningute ja toitumise seostest vaimse tervisega. Korraldajad annavad vastuseid küsimustele, miks inimesed kipuvad end üle treenima, mis võib põhjustada toitumisel liigset enesekontrolli, millised on perearstide hinnangud ja kogemused ning milliste uuringutega hoolitseb riik inimeste tervise eest.

Programm:

13.00–13.20 Ruth Kalda ettekanne, Tartu Ülikooli peremeditsiini professor
13.20–13.55 Sport ja vaimne tervis: tippsportlase ja spordiharrastaja perspektiivid. Aave Hannus, Tartu Ülikooli spordipsühholoogia teadur
13.55–14.30 Peamised psühholoogilised söömiskäitumise regulatsioonimehhanismid. Uku Vainik, Tartu Ülikooli eksperimentaalpsühholoogia laborant
14.30–15.00 Kohvipaus
15.00–16.00 Arutelu.

Osalevad: Ruth Kalda, Aave Hannus, Uku Vainik ja Tervise Arengu Instituudi tervise arendamise vanemspetsialist Karin Streimann

Lisainfot registreerumise kohta saab siit. Üritus toimub Teatri väljakul.

Jalgrattamatk ja rammumehe võistlused, reede ja laupäev, Raplamaa

Käru vallas avaneb kohalikel ja ka kaugemalt tulijatel võimalus minna mõnusale jalgrattamatkale koos aktiivse vallavanemaga. Oodatud on inimesed igas vanuses.

Jalgrattamatkaga tegevused siiski ei lõppe, sest juba järgmisel päeval kogunevad Raplamaa jõulisemad mehepojad kohalikele rammumehe võistlustele. Mine uuri järgi, kui palju suudavad maapoisid kangi tõsta. Lisainfot saab helistades Anne-Ly Reedele numbril 517 2057.

81. Rabajooks, pühapäev, Tallinn (Nõmme)

Pikki traditsioone edasi kandev Rabajooks toimub ka tänavu Harku raba teedel. Stardipaik on Pääskülas, Suvila ja Kalda tänava ristmiku läheduses.

Start on avatud kella 11:00 kuni kella 12:00, rajale lastakse iga viie minuti tagant.
Finiš suletakse kell 13:00. Rabaringi pikkus on 6,3 km. Soovi korral võib läbida mitu ringi. Kiipidega ajavõttu ei toimu, igaüks saab pärast oma aega vaadata elektrooniliselt ajatabloolt.

Esimesele 1600 lõpetanule traditsiooniline vimpel ja loosiõnne korral ka eriauhind, osavõtt on mõistagi tasuta. Rajale on loomulikult oodatud ka kepikõndijad.