Kõik me teame, et on nutikas võtta rohkem aega iseendale. Teame, et meie tervisele mõjub hästi kui rohkem liigume, tervislikult sööme ja rõõmsamad oleme, kuid kas me ka teeme seda? Et oma hetkeseisu fikseerida ja analüüsida ning, et saada "õigele rajale" tagasi võib lihtsalt mereranda jalutama minna, kondama mõnele kaunile RMK matkateele või minna mõnele põnevale liikumisüritusele. Meritoni avatud uste nädal pakub kõikidele inimestele võimalust avastada uusi stiile, liikumisviise ja ka lihtsalt midagi lõbusat teha ning rutiinist välja astuda. Kui oled näiteks tubli jooksmise harrastaja, mine vahelduseks tantsutundi, kui oled aga vapper jõusaalis treenija, proovi vahelduseks vesiaeroobikat.

Selle sügise märksõna on vaheldusrikkus. Kuigi mitmekesisus jääbki alati oluliseks terminiks, võiks sel sügisel teraselt üle vaadata nii oma menüü, kui ka treeningkava ja küsida endalt, kas see on piisavalt vaheldusrikas? Kas üllatad oma keha piisavalt ja kas Su organism saab ka toidust kätte kõik vajalikud toitained?

Kui oled tubli treenija, mine lihtsalt mõnda tundi, mida Sa pole kunagi proovinud. Kui istud aga veel tugitoolis, tule lihtsalt uksest välja ja mine kohale. Küll esimese sammu järel ka muu paika nihkub, sest kui vaim on valmis, tuleb ka keha reeglina järele.

Esitasime mõned küsimused Meriton Spordiklubi juhile Kärt Jalajasele:

Miks soovitad kohale tulla?

Terve nädal on täis nii uutele kui olemasolevatele klientidele tegevusi, mis aitavad treenimisele hoogu sisse anda. Näiteks on kavas vesiaeroobika harrastajatele ABC tund, kus treenerid Jelena Kobjakova ja Kristel Päll selgitavad lahti vesiaeroobika olulisemad põhitõed ning õpetavad harjutuste sooritamise tehnikat vees, ning Pilates ABC, kus treener Anu Riit annab põhjaliku ülevaate ja teadmised Pilatese treeningu olemusest, Pilateses kasutavate harjutuste tehnikast ning õigest hingamisest.

Meriton Spordiklubi avatud uste nädal on suurepärane võimalus avastada enda jaoks mõnusalt meie spordiklubi, kus on olemas kõik võimalused tagamaks heaolu pealaest jalatallani: lai rühma- ja veetreeningute valik, avar jõusaal, vee- ja saunakeskus, parkimine garaažis ja maja ümber, mugav asukoht kesklinnas, spordiklubi kõrval asuv suur wellnesskeskus ja treeningust lahkudes suurepärased hõrgutised kohvikus Mademoiselle.

Kavas on ka kasulikud ja julgustavad loengud. Teisipäeval annab Figuurisõprade mentor, Marge Rahu, ülevaate praeguse aja trendidest toiduainetööstuses, valikutest toidulaual ja söömise ning liikumise vahelistest seostest. Kolmapäeval ootab Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi lektor, Joe Noormets, kõiki eakamaid kuulama loengut kesk- ja vanemaealiste lihastreeningu olulisusest.

Nädalasse mahub veel nii mõndagi meeleolukat treeningute maailmast: Neljapäevaõhtul jagavad treenerid, Kristel Päll ja Kärt Jalajas, näpunäiteid, kuidas koduste vahenditega üles ehitada tõhus ja mitmekülgne treening. Reede õhtule annavad vürtsi meeleolukad tantsutreeningud ning laupäeval tutvustab Piret Kasak tõeliselt põnevat joogastiili AcroYogat.

Kuidas on see üritus seotud liikumisaastaga?

Liikumisaasta raames püüab Meriton Spordiklubi meeskond pakkuda, pärast nii ilusat ja päikseküllast suvepuhkust, palju erinevaid võimalusi alustada treeningutega või naasta tavapärase treeningrutiini juurde. Ennekõike pakume inimestele võimalust värskendada teadmisi treenimise ja toitumise vahelistest seostest. Julgustame liikumisega tegelema vanemaealisi ning seda kõike väga soodsa külastuskorra pääsmega.

Mida soovitad liikumisaasta puhul?

Soovitan inimestele leida tee liikuva eluviisi juurde ja muuta see igapäevaseks nauditavaks rutiiniks. Sellega alustada nüüd ja kohe, mitte homme!

Mis kavas on:
Esmaspäev 8.09.14 - Naised jõusaalis!
17.30 – 19.3 Fitshop`i uusimate toidulisandite degusteerimine
18.00 Praktiline tund jõusaalis naistele. Treener Kärt Jalajas. Selgitame lähemalt jõusaalitreeningu põhimõtteid, anname ülevaate treeningu ülesehitusest, tutvustame jõusaali inventari ning räägime lahti toitumise põhitõed.
19.00 - 20.30 pilatese ABC. Treener Anu Riit. Tunnis saab põhjaliku ülevaate ja teadmised Pilatese treeningu olemusest, Pilateses kasutavate harjutuste tehnikast ning õigest hingamisest.
Teisipäev 9.09 – külas figuurisõbrad!
18.00 Figuurisõprade mentori, Marge Rahu, loeng järgnevatel teemadel:
Praeguse aja trendid toiduainetööstuses.
Milliseid valikuid teha?
Liikumise ja söömise vaheline seos.
Millega on oht liialdada?
Milline on figuurisõbralik suhtumine, et jääda tervislikuks?
Kolmapäev 10.09 - eakate päev!
15.00 Loeng eakatele „Kesk- ja vanemaealiste lihastreening“
Teadmisi tuleb jagama Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi lektor Joe Noormets.
Neljapäev 11.09 - tõhus treening koduste vahenditega
10.00 - 11.30 vesiaeroobika ABC. Treenerid, Jelena Kobjakova ja Kristel Päll, seletavad lahti vesiaeroobika olulisemad põhitõed ning õpetavad harjutuste sooritamise tehnikat vees.
17.30 Treenerid, Kristel Päll ja Kärt Jalajas, jagavad näpunäiteid, kuidas koduste vahenditega üles ehitada tõhus ja mitmekülgne treening.
Reede 12.09 - meeleolukas algus nädalavahetusele
17.30 StepDance. Treener Jelena Kobjakova.
18.30 Weekend Zumba. Treener Jorge Hinojosa.
19.30 DanceParty. Treener Enn Meiesaar.
Laupäev 13.09 – Acro-Yoga laupäev!
13.00 AcroYoga. Treener Piret Kasak
Tegemist on akrobaatika ja jooga sümbioosiga.