1. Thule suusateisipäevak Nõmme Spordikeskuses

    Koolides on käimas kolmas veerandaeg ja Eesti õpilaste jaoks tähendab see lisaks korvpalliveerandile ka suusatamist-uisutamist. Seega võib keskmisest rohkem märgata õpilasi erinevatel suusaradadel, Tallinnas enamasti Nõmme ja Pirita suusaradadel.

    Homme, 4. veebruaril toimuval Thule Suusateisipäevakute sarjale on oodatud see-eest kõik inimesed, alates 13-aastasest suusahullust lõpetades elatanud talispordiveteranidega.

    Distantsi pikkus pole sugugi pikk - suusarajal tuleb läbida vaid 4,6 kilomeetrit, klassikastiilis. Tähtis on meeles pidada aga seda, et registeeruda saab ainult internetis. Kell 19.00 antakse start, kõik registreerunud suusatajad stardivad
    ajavõtukiibiga 15 sekundilise intervalliga. Enne starti viivad Sparta
    suusatreenerid kell 17.30 läbi suusakoolituse.

  2. Haapsalu Muda Cup 2014

    Endiselt ei viitsi end õue vedada ja tahad pigem spordihallis aega veeta? Siis mine reedel Haapsallu, kus toimub järjekordne korvpalliturniir Muda Cup.

    Muda Cup kestab terve nädalavahetuse, reedest pühapäevani. Kui reedel on mõeldud tööinimese peale ja mängud algavad kell 18, siis laupäeval tuleb end meeskonnaga kohale vedada hommikul kell 10. Seda muidugi eeldusel, et esimesed mängud lähevad väga hästi.

    Eelnevatel aastatel on võitnud turniiri muuseas ka Riigikogu meeskond, seega - kui on tahtmist vinguda poliitilise kallutatuse osas, siis on seekordne turniir suurepärane võimalus enda viha välja elamiseks kohtunike peale.

    Lisainfo saamiseks saada kiri meiliaadressile tarmo.tuisk@spordibaasid.ee

  3. Valluta nõlvi või õpi selgeks suusatamine Tallinnas

    Suusasari "Vallatud nõlvad 2014" on selleks korraks edasi liikunud Nõmmele, kus viiakse läbi järjekordne noorte mäesuusatajate mõõduvõtt. Et vanematel ja teistel pereliikmetel ei hakkaks igav, on kohapeal olemas instruktorid, kes õpetavad ka teisi noori pereliikmeid suusatama mäest alla, Spordipisiku turg (müügiks on kõik vanad lumelauad-mäesuusad) ja siseruumides näidatakse ka filme.

    Teine variant on minna Järve terviserajale, kus Aivo Liksori eestvedamisel saavad asjalikke nõuandeid kõik inimesed, kes pole veel suusatamisega sina peal, aga tahaksid alustada asjatundja hoolsa pilgu all. Sel nädalal annavad suusaprofid nõu tasakaalu harjutuste, paaristõuke ja uisutehnika nüansside kohta.

    Mõlemad üritused toimuvad nädalavahetusel, 8. veebruaril. Vallatute nõlvade programm kestab kella 9-st 19-ni, tasuta suusakoolitus algab Järvel kell 12.

  4. Tartu Maratoni Avatud Rada Alutagusel

    Midagi pole parata, lumenappuse tõttu tuleb seekord Tartu Maratoni avaüritustele kohale minna Alutagusele, kus lund on märgatavalt rohkem, kui Otepää-Elva trassil.

    Alutagusel saab suusatada nii avatud raja, teatemaratoni kui naistesõidu raames, kuid distantside pikkus ja programmi ajakava on selgumisel. Homseks peaks info teada olema, seega tasub täiendatud artiklit lähiajal uuesti vaadata.

    Kuna on vägagi võimalik, et ka Tartu Maratoni põhidistants ei saa starti Otepäält, siis on Alutagusel läbi viidavad üritused ehk ainsad Tartu Maratoni distantsid. Seega, võta suusad pühapäeval kätte ja mine kohale, et võtta viimast.

  5. Filter Vormsi Jääretk

    22 kilomeetrit. Ratastel, maapinnal ja merejää peal. Veebruaris.

    Kõlab nagu hullumeelsus, kuid tegelikkuses pigem lõbus reaalsus. Korraldajad kahtlesid küll pikalt, kas üritus ikkagi korraldada 9. veebruaril, aga viimase info kohaselt rattasõit siiski toimub. Peaasi, et tuul poleks jäiselt lõikav ja nähtavus kehv, selgitas võistluse peakorraldaja Mihkel Reile.

    Rattaklass on Filter Vormsi Jääretkel vaba, kuid soovituslik on osaleda
    mägirattatüüpi sõiduvahendiga, millele võimalusel alla panna naelkummid.
    Võistlussõidul võetakse mõõtu nii absoluutarvestuses kui ka erinevates
    vanuseklassides. Toimub ka matkasõit.

    Soodusregistreerimine kestab selle nädala kolmapäevani (seda saab teha siin), lisainfo saamiseks saada kiri aadressile karikasari@aerobike.ee või helista numbril 53422196.