Liikumisaasta algas Läänemaal juba 10. jaanuaril, kui Lihula kultuurimajas võtsid sportlased, treenerid, nende pered ja ametnikud kokku 2013. aasta tulemused ja vajakajäämised.

Jaanuar-Aprill

Algus pole kerge olnud. Kehvade lumeolude tõttu lükkasid populaarse Palivere maratoni korraldajad võistluse edasi määramata ajaks (loe: kuni lumi ükskord maha tuleb). Lume olemasolul peetakse maraton ära veebruaris ja lisaks Palivere maratonile loodavad talispordisõbrad soodsate tingimuste korral teha ära ka Paralepa metsas üks suur lumepäev.

Endiselt on Läänemaal väga populaarsed ka vehklemine, tennis ja pallialad, mida saab harrastada sisetingimustes. Korvpallis on parajasti käimas meistrivõistluste voorimängud, mis tipnevad aprillis finaalidega, üleüldse on Läänemaal võimalik osaleda koguni 23 erineva spordiala (alates kabest ja lõpetades purjetamisega) meistrivõistlustel.

Vehklemistrenni ootavad treenerid alati lapsi juurde ning kui juba laps oskab ja tahab vehelda, siis ei tohiks Eestile kulda ja karda toonud spordilala peljutada ka nende vanemaid.

Aprill-August

Suvised tingimused toovad Läänemaale rohkelt jooksu- ja rattaüritusi. Maijooksud, Jüriöö jooksud, Palivere populaarne miilijooks on vaid mõned markantsemad näited mitmest võimalusest end panna liikuma.

Üle Eesti kogub tuntust jalgrattakrossi sari Marimetsa Kapp. Kui jalgrattasõit ei ahvatle, on alati võimalik osaleda orienteerumiskolmapäevakutest või mängida Paliveres disc golfi. Paralepas ja Paliveres on võimalik veel proovida aina rohkem huvilisi koguvat mobiilset orienteerumist.

Liikumisaasta üks kõige põnevamaid üritusi on Läänela Spordiliidu tegevjuhi Ülle Laanela sõnul "elustiili maraton", mis on kutsutud ellu peamiselt Liikumisaasta projekti raames. Kui muidu tuleb maratonidel läbida 42 kilomeetrit kopikatega, siis sellel unikaalsel maratonil on hoopis 42 punkti, mis tuleb läbida ja lõppdistants nii pikaks ei kujune. Rohkelt koostööd nõudvas projektis löövad kaasa käsitöölised, toitlustajad ja teised kohaliku elu edendajad. Mõned üllatused jäetakse esialgu saladuseks.

Aastaringselt toimuvad erinevatele vanuserühmadele mõeldud tenniseüritused. Mõnel alal proovib Läänela spordiliit korraldada ka spordiala ABC koolitusi.

August-Detsember

Kuni oktoobrini on soovitatav liikuda pigem õues, kui sees. Vähemalt seniks, kuni sooja jätkub. Sügisel kutsub Läänela spordiliit kõiki huvilisi konverentsile "Maasport täna ja tulevikus", kus tulevad arutamisele mitmed viisid, kuidas igaüks saab panustada liikumise arengusse Läänemaal. Lisaks sellele konverentsile leiavad loodetavasti aset ka koolitused maakonna aktiivsematele spordiinimestele.

Täpsemat infot leiab ürituste toimumisest maakonna
spordiveebist www.laanesport.ee. Samuti on Läänela spordiliit aktiivselt Facebookis.  Kes oma
üritustest teada annab, siis nende kohta infot ka leiab. Hoia ennast kursis ja mine Läänemaale sportima. Seal saab osaleda väga erinevatel liikumisüritustel ja terviseradu Läänemaal jagub.