1. Uisunädal Viljandis.

    Ehkki uisuplatse leidub nii Tallinnas, Tartus ja mujalgi, on Viljandi järv praegu üks parimaid looduslikke harjutamiskohti, kus lihvida enda uisutehnikat ja perega aega veeta. Nädalavahetusel peeti Viljandi järvel ära ka 5. Mulgi uisumaraton, kus kahel distantsil osales kokku 180 aktiivset inimest.

    Pärast võistlust kiitsid osavõtjad uisurada taevani, mainides, et rajal on ülimalt vähe konarusi ja pragusid, tingimused olevat suurepärased. Siiski toonitas üks inimene, et uisud peavad olema teravad, sest muidu võib tekkida tagasilibisemise oht.

    Uisutamine on väga kasulik kardiotreeninguna ja seljalihaste treeninguna. Tähtis on meeles pidada, et enne jääle minekut tuleb teha eelnevalt ka soojendusharjutusi, et keha ei oleks kange. Praeguste ilmade juures on soovitatav ka end soojalt riidesse panna.

  2. Suusaorienteerumise EMV Mõedakul, 1.-2. veebruar.

    Esmalt, mida kujutab endast suusaorienteerumine? Ürituste eestvedaja Kuno Rooba sõnul pole see päris sarnane tavaorienteerumisega. "On olemas mitu rada ja igaühel tuleb otsustada kohapeal, milline rada on kiireim ühest kohast teise jõudmisega. Piltlikult öeldes, kas sõita Tallinnasse otse või mööda kiiremaid kõrvalteid," selgitas Rooba.

    Suusaorienteerumise võistlustel käib tavaliselt kohal umbes 250 inimest ja korraldajad loodavad, et umbes sama suurusjärgu võrra inimesi tuleb kohale ka tänavu. "Natuke teeb murelikuks Lõuna-Eestis olev vähene lumi, kus näiteks Põlva inimesed saavad vähe harjutada, kuid loodame siiski, et paarsada inimest tuleb kohale," ütles Rooba.

    Suusaorienteerumises on võimalik osaleda mitmel distantsil. 31. jaanuaril on Tapas sprindivõistlus ja nädalavahetusel toimuvad Mõedakul Eesti meistrivõistlused, kus saab osa võtta igaüks, kes tahab end proovile panna. Lumeolud pole küll kiita, kuid võimaldavad võistluse läbiviimist. Targem oleks siiski kohale tulla vanade suuskadega. Registreeruda saab aadressil www.osport.ee

    Oodata on külalisi Lätist ja Leedust.

  3. Disc Golfi talvesarja KÄPIK Viljandi etapp, 1. veebruaril.

    Tuleb ära märkida, et sellel nädalal on liikumisürituste keskuseks peamiselt Viljandi. Lisaks uisunädalale mängitakse sel nädalavahetusel Viljandis (Viljandi Rotary Disc Golfi Pargis Huntaugul) ka aina populaarsemaks muutuvat disc golfi - toimub Disc Golfi Talvesarja "KÄPIK 2013/2014" järjekorralt III Viljandi etapp.

    Võistluse korraldaja Harri Reimand tõi välja, et osavõtt suureneb iga aastaga. "Kui eelmisel aastal osales suurimal etapil natuke üle 20 inimese, siis sel aastal on kõik võistlused täis olnud," ütles Reimand.

    Kahjuks Viljandi võistlusele pääsemine on vähetõenäoline, sest kohtade arv on piiratud ja soovijaid on juba praegu rohkem kui kohti. Küll võib koha peale minna uudistama, mida see disc golf talvel endast siiski kujutab ja miks see aina rohkem inimesi peibutab. Võistlusetapp kestab kella 9.30-st 16-ni, vahepeal pakutakse osavõtjatele lõunasööki.

    Kes tahab KÄPIKU järgmisest etapist Alatskivil ise osa võtta, peab olema väga tähelepanelik - järgmise etapi registreerumislink avatakse www.skoorin.com kodulehel ööl vastu esmaspäeva ja üldjuhul täituvad kohad loetud tundidega. Näiteks Viljandi etapile planeeritud 56 kohta said täis poole päevaga.

    Rohkem lisainfot ja võistluste ajakava leiab veebilehelt www.evolution.ee

  4. Sõudeergomeetrite võistlus Järva-Jaanil, 1. veebruaril.

    Kui pakane veel hirmutab ja suusatamine ega disc golf ei kutsu, on alati võimalik panna end liigutama ka siseruumides. Üks parimaid võimalusi sellel nädalal on minna sõudeergomeetrite võistlusele Järva-Jaani kultuurimajja. Koha peal saab registreeruda kell 11-11.45 ja üritus algab kell 12.

    Võistlus on avatud kõigile, kes tahavad end natuke liigutada ergomeetri peal ja osavõtutasu korraldajad ei küsi. Varasematel aastatel on tulnud kohale umbes 50-60 inimest ja tipus on konkurents arvestatav: kiiremad mehed läbivad kilomeetrise distantsi umbes kolme minutiga.

    Kui tahad aga lihtsalt sõuda, mitte võistelda, siis on ka see variant võimalik. "Peamine eesmärk ongi see, et inimesed saaksid katsetada end ergomeetril," ütles võistluse korraldaja, Järva-Jaani vallavanem Arto Saar.

    Parimatele on ette nähtud medalid, karikad ja auhinnad. Mine kohale ja võistle koos perega!

  5. Olümpia trepijooks 2014, 3. veebruar.

    Kuigi trepijooks toimub alles nädala pärast, võib selle juba varakult märkmikusse kirja panna.

    Trepijooksude sari algab nimelt just Olümpia hotelli trepijooksuga ja kui varasemalt oli sarjas 5-6 etappi, siis sel aastal saab end proovile panna kolmel etapil, neist viimane toimub Tallinna teletornis.

    Trepijooksus tuleb rühkida üles siis 26 korruse jagu, vastavalt oma valitud tempole. Ürituse peakorraldaja Valdo Jahilo toonitab, et väga tähtis on järgida mõõdukat tempot, kui treeningpõhi on nõrk. Kui pilt hakkab tasku viskama või süda hakkab puperdama, tuleb tempo maha võtta; kõige kasulikum on esmakordselt minna üles kiirkõnniga. Õnnetuste vältimiseks on kohapeal olemas ka meditsiinipersonal.

    Igal aastal võtab trepijooksudest osa 50-100 inimest, vastavalt etapile. Olümpia hotelli trepijooks on esimene etapp eelkõige sellepärast, et hotelli trepid on suured ja madalad, lisaks liigub õhk seal hästi ringi. Enamik osavõtjaid on küll harrastussportlased, kes võtavad seda tugeva treeningu eest (treppidel jooksmine on väga efektiivne treening mitme lihasgrupi jaoks), kuid see ei tähenda, et üritusest ei võiks osa võtta igaüks.

    Kui tahad end proovile panna, siis mine 3. veebruaril, kell 18 (kontoriinimestele: mõnus äratus pärast kell 17 lõppevat tööpäeva!), Olümpia hotelli Delta konverentsikeskusesse II korrusel ja pane end kirja, osavõtutasu on 5 eurot. Või eelregistreeru siin.

    Parimatele on eriauhinnad, kuid loosiratta kaudu võib igaüks pälvida mõne meene.