Liikumisnädala avaürituseks on teisipäeval Toila gümnaasiumi juures toimuv XTSpordi neljas ning ühtlasi viimane argipäeva rogainiõhtu. Tunnirogaini start on avatud kella 16.30-18.00ni. Rogaini erinevus tavaorienteerumisest on see, et võisteldakse 2-5liikmeliste võistkondadena ja kontrollpunktid on erineva väärtusega.

Sel nädalal jõuavad lõpule ka RSK Jõhvikas orienteerumisneljapäevakud, mille kümnenda etapi start on 18. septembril Voka spordihoone juures avatud kella 16-18ni. Valida saab nelja raskusastmega raja vahel.

Selle nädala esimestel päevadel ongi liikumisharrastajate fookus Toila vallal, sest reede õhtul peetakse seal 20. Toila valla rahvajooks, kus distantsid on 400 meetrist 6 kilomeetrini.

Ida-Virumaa pikima traditsiooniga jooksuvõistlus peetakse laupäeval. Nimelt on Jõhvi rahvajooks sel aastal kavas juba 29. korda, kuid esmakordselt moodustavad nad koos pühapäeval Rakveres toimuva 31. Rakvere rahvajooksuga „Virumaa pealinnade jooksu“, mille kokkuvõttes selguvad parimad 19 kilomeetri distantsil.

Laupäeval on lisaks kavas ka Püssi lahtised meistrivõistlused petanki paarismängus ning Narvas toimub Ida-Virumaa lauatennise seeriavõistluse avaetapp.

Petanki saab Ida-Virumaal mängida pühapäevalgi, sest siis selguvad Kohtla-Nõmmel maakonna meistrid triode seas.

Pealtvaatajad on lisaks liikumisharrastuse üritustele sel nädalal oodatud eelkõige jalgpalli Premium liiga mängudele, millest kaks peetakse Ida-Virumaal. Teisipäeval kell 17.45 kohtuvad Sillamäe Kalevi staadionil Sillamäe Kalev ja Tallinna FC Levadia ja laupäeval kell 16 on Jõhvi jalgpallistaadionil kavas kohtumine Jõhvi FC Lokomotiv – Narva Trans.

Jalgpalli esiliigas peab sel nädalal kaks olulist kodukohtumist liigasse püsimise nimel pusiv Kiviõli Irbis, kes kolmapäeval kohtub kell 17.45 Viljandi Tulevikuga ja pühapäeval kell 16 ollakse vastamisi Vändra Vaprusega.

Lisainfot võistluste kohta saab Ida-Virumaa spordiliidu kodulehelt www.sportiv.ee.