Ida-Virumaa suurima rahvaspordisündmuse programmi kuuluvad traditsiooniliselt kell 11 startiv 21,1-kilomeetri pikkune poolmaraton ning kell 14 algav seitsmekilomeetrine distants jooksjatele, käijatele ja kepikõndijatele. Koostöös Eesti Kergejõustikuliiduga viiakse poolmaratonis juba kuuendat korda läbi Eesti meistrivõistlused, kuhu on oodata Eesti pikamaajooksjate paremikku. Esmakordselt saavad kõik poolmaratoni ja ka seitsmekilomeetrise distantsi lõpetajad kaela unikaalse Narva Energiajooksu medali.

Kell 11.30 algavad Rannahoone juures Joaoru saarel lõbusad Draakoni lastejooksud, millest osavõtt on kõigile tasuta. Kõik lapsed saavad auhinnakoti, kus on Kalevi šokolaad, Vichi vesi ja hüppenöör iseseisvaks treenimiseks. Lastejooksudele saab registreerida jooksu kodulehel www.jooks.ee ja laupäeva hommikul kohapeal.

Kuuendat korda toimuva Narva Energiajooksu võistluskeskus ehitatakse esmakordselt eksklusiivse jõeäärse promenaadi algusesse Joaoru puhkealale, vastvalminud rannahoone juurde. Samasse tuleb ka stardi-finišipaik, sekretariaat, riietumise- ja pakihoiutelgid ning püstitatakse lava, kus viiakse läbi autasustamistseremooniad ja toimub meelelahutusprogramm, kus astub üles sel nädalal oma sünnipäeva tähistav Uku Suviste, kes esitab armastatud laule nii enda kui kunagise menulaulja Jaak Joala repertuaarist.

Tänavuse Energiajooksu alguse- ja lõpuosa lookleb Euroopa Liidu idapiiril suurepäraste vaadetega kaunil promenaadil, kus osavõtjatele annavad hoogu eksklusiivne ETV+ ergutuspunkt, tantsijad kollektiivist Päikeseratas ja muusikalised kollektiivid. Kokku on raja erinevates punktides jooksjaid ja käijaid innustamas üle kümne erineva kollektiivi, ansambli ja DJ, mis pakuvad meelelahutust ka raja äärde tulnud pealtvaatajaile.

Narva Energiajooksu jooksurajal ja selle lähiümbruses on võistluspäeval liiklus häiritud kell 10.30-15.30, mistõttu peaksid autojuhid linnas ja Narva-Narva-Jõesuu maanteel liigeldes varuma aega ja kannatust või valima alternatiivse sõidumarsruudi. Samuti tuleb juhtidel jälgida ajutisi liikluskorraldusvahendeid ning reguleerijate märguandeid ja soovitusi.
Liiklusinfo, jooksule registreerimise ja täpsema programmi leiab Spordiürituste Korraldamise Klubi koduleheküljelt www.jooks.ee.

Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul. Narva Energiajooks on Eesti suurima jooksusarja Selver Linnajooksud kolmas etapp.