Tuhanded lapsed ja noored toob head tegema Teatejooks, mille stardipaugu annab Tallinnas Kadrioru lossi ees president Toomas Hendrik Ilves. Juba üheteistkümnendat järjestikust aastat toimuv üritus püstitab täna uue rekordi: osalema tuleb üle 9500 lapse. Just nimelt osalema, sest võitjaid ei selgitata – tähtis on osavõtt.

„Koolid, õpetajad ja lapsed ise võtsid Teatejooksu ülisoojalt vastu,” ütles üks Teatejooksu eestvedajaid Erik Pallase. „Peadpööritavalt kiire kasv ning jõudmine üha uutesse Eesti linnadesse näitab, kui suur vajadus on spordiürituse järele, mis keskendub puhtalt liikumisrõõmule. Rada läbitakse just sellises tempos nagu igaühele jõukohane. Osaletud on ka ratastoolis või isegi võetud sõber ratastoolist ettevaatlikult õlgadele.”

Raha kahe tüdruku raviks

Peale liikumisharrastuse edendamise on jooksul veel teisigi suuri eesmärke. „Tahame õpetada lapsi märkama ja mõistma oma eakaaslasi, kes on liikumisvõime kaotanud. Samuti harjuvad lapsed heategevuses osalemisega ning loodetavasti jätkavad nad seda ka täiskasvanuna,” märkis Pallase.

Teatejooksuga kogutakse raha Kosel elava kuueaastase Kertu ja Tallinnast pärit nelja-aastase Uljana ravi toetuseks Haapsalu rehabilitatsioonikeskuses. Enneaegsena sündinud Kertu ja sünnijärgse traumaga Uljana jäsemed on spastilised: lihased on kanged ja lihastoonus suur, mis teeb liikumise raskeks. Seega vajavad mõlemad peale regulaarse teraapia tugi- ja kõnniabivahendeid.

Lapsed saavad Teatejooksul osaleda tasuta. Täiskasvanud, kes tahavad laste heategemise soovile ning Kertu ja Uljana ravile kaasa aidata, saavad annetada, helistades heategevusnumbril 900 7777. Kõnega saab teha seitsmeeurose annetuse.