Radade pikkuse ja profiili valikul seati eesmärgiks, et distantsid peavad olema huvitavad nii tippsportlaste kui nõudlikuma harjutaja jaoks (pikem võistlusdistants) kui ka tavalise liikumisharrastaja jaoks (lühem rahvarada). Kõrvemaa üritused pakuvad osalejatele maalilisel Põhja-Kõrvemaal midagi enamat kui lihtsalt spordipäev - emotsionaalsed ja inspireerivad sündmused pere ja sõprade seltsis toovad Eestimaa looduse kullafondiks kutsutud ja ajalooliselt ülipopulaarsesse Aegviidu piirkonda tuhandeid looduses liikumisest lugupidavaid inimesi.

Viiel viimasel hooajal RMK Kõrvemaa Nelikürituse nime all toimuv populaarne rahvaspordisari saab sel aastal avalöögi 30. jaanuaril toimuva suusamaratoniga.

RMK Kõrvemaa Suusamaratonil on võimalik end proovile panna 38 km võistlusdistantsil või sõita kõigile jõukohasel 19 km terviserajal. Suusatatakse vabatehnikas, rajad kulgevad talvisel Kõrvemaa maastikul. Lisaks toimuvad RMK suusa- ja kelguvõistlused lastele.

Lumeolud on Kõrvemaal suurepärased ja soovijail on võimalus iga päev radu proovimas käia. Rajameister Jüri Voodla sõnul on maratonirada heas korras: “Hetkel on Kõrvemaa rajad piirkonna parimad. Kõrvemaa suusakeskusest Nelijärvele ja Valgehobusemäele on kõik rajad sõidetavad. Kolmkümmend sentimeetrit lund on maas ja RMK Kõrvemaa Suusamaratoniks lumi ära ei sula.” Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses töötab ka suusalaenutus, kus on olemas varustus igas vanuses talispordiharrastajatele.

RMK Kõrvemaa Suusamaratonile saab registreerida internetis aadressil www.jooks.ee. Soodusregistreerimine suusamaratonile kestab 26. veebruari õhtuni. Lastesõitudele toimub eelregistreerimine samuti www.jooks.ee ja on kõigile tasuta. Registreerimine on avatud ka kohapeal võistluspäeva hommikul.

RMK Kõrvemaa Nelikürituse arvestusse kuuluvad tänavu lisaks suusamaratonile 24. aprillil toimuv kevadjooks, 16. juulil peetav rahvatriatlon ja 24. septembril sõidetav rattamaraton.