„Inimene on oma keerukusest hoolimata mõne kandi pealt päris lihtne loom,“ jätkab Port. Ta tõdeb, et hea tervise tagab piisav magamine. Magada, hoolimata vanusest, võiks igal ööpäeval kaheksa tundi. Samuti on oluline minna magama igal õhtul samal ajal. Tänapäeval on paraku häiritud iga neljanda täiskasvanu ja iga teise lapse uni.

Vaata värsket Ühe Minuti Loengut SIIT!

Kristjan Port on ka harrastussportlastele TREENI TEADLIKULT loengusarja üks alustajaid kolm aastat tagasi. Tänavune TREENI TEADLIKULT sari stardib juba teisipäeval, 23. septembril ning on kavas igal teisipäeval algusega kell 18 Tallinna Ülikooli õppehoones Tondi 55 (II korrus).

Õhtustel loengutel jagavad mitmed spordis tunnustatud spetsialistid jagavad nõu - kuidas teadlikumalt treenida. Pordi sõnul on loengutesse oodatud kuulama tervisliku eluviisiga inimesed, nende juhendajad ja noorsportlaste lapsevanemad. „Sügisese sarja fookuses on ettevalmistused suusahooajaks, õige tööasend ja kehaliste võimekuste hindamine ning tõstmine. Ei puudu ka toitumise ja tervisekontrolli loengud, mida ikka ja jälle tagasisides küsitakse,“ lisab Port.

UURI rohkem erinevaid harrastajatele mõeldud spordiloenguid ja pane end kirja SIIN!

VAATA ka DelfiTV portaalis täispikkuses ülekannet eilsest Tallinna Ülikooli konverentsist "Tallinna Ülikool 2020 - targa eluviisi eestvedaja". Eile, 11. septembril arutlesid rohkem kui kolmesaja õppejõudu, tudengit ja vilistlast, avaliku elu tegelast ja visionääri, kuidas tänases Eestis targalt elada. Ühe olulisena valdkonnana viiest olid käsitlusel ka terve ja säästva eluviisi olevik ja tulevik Eesti kõrgharidussüsteemis.