Südasuve Maraton toimub teist aastat. „Meie sündmuste puhul oleme lähtunud sellest, mida me ise meeskonnas sooviksime ühelt suurepäraselt ja eriliselt sündmuselt saada. Nauding, elamus, kaunis asukoht ja rõõmsad suvised inimesed. See toimib ja see sündmus on meie hinnangul suure potentsiaaliga ning teeme seda kogu hingega,“ rääkis võistluse peasekretär Riina Ignatov, kiites ühtlasi ka Võsu jooksupublikut.

Kaunis mereäärses asulas, Võsul toimuv sündmus tõi juba eelmisel aastal liikuma pea 1200 osalejat. Sel aastal on oodata samas suurusjärgus osalejaid. Korraldajad on loonud võimaluse ka kohapeal erinevatele radadele registreerida.

Südasuve Maratoni maratoni distantsi start antakse laupäeval kell 9.00 Vihula Vallavalitsuse hoone eest, Mere tänavalt. 15 km ja 7,7 km startijad lastakse rajale vastavalt kell 11.00 ja 11.05.

Lastejooksud toimuvad võistluskeskuse ees kell 13.00.

Parimaid autasustatakse samuti võistluskeskuse ees kell 12.45. Võistluskeskus asub Vihula Vallavalitsuse suures saalis (Mere 6 Võsu alevik) ja on avatud 8.00-15.30. Stardimaterjale (s.h. rinnanumber koos ajavõtukiibiga jms) väljastatakse 11.07.2015 alates kell 8.00 Korraldaja lõpetab stardimaterjalide väljastamise 10 minutit enne igat starti.

Start ja finiš asuvad ka sellel aastal samas kohas.

7,7 km distantsil joostakse üks 7,7 km pikkune ring, 15 km distantsil joostakse kaks ringi. Maratoni stardis joostakse rajapassile vastavalt viidatud pikkuses vastassuunas ja seejärel läbitakse põhiring viiel korral. Kõik rajaskeemid ja videod leiab veebilehelt sydasuve.eestimaraton.ee.

Maratoni rada on 2015. aastaks passistatud ja vastab ettenähtule 42,195 km. Raja läbimine toimub joostes, kõndides, kepikõndides või sörkides. Elektroonilist ajavõttu teostatakse nii 7,7 km, maratoni kui ka 15 km distantsidel. Raja läbimine toimub sõidutee servas. Liiklust piiratakse ja suunatakse, kuid sündmuse tarbeks ei suleta (v.a. Võsu alevik kell 11.00-13.00). Reguleerijad ja suunajad on ristmikel ja teede ületustel. Osalejad liiguvad tee paremas servas.

Maratoni distantsi parimaid tunnustatakse Lääne-Virumaa meistrivõistluste medalitega.

Korraldajate sõnul on mugavam Võsule saabuda oma sõidukiga. Võistlejate parkimine on Võsu mereäärses parklas või Tallinna poolsel sissesõidul asulasse, tee ääres. Kõiki mitteosalejaid palutakse siseneda Võsu alevikku Tallinna/Käsmu poolt. Asulas sees ja Võsut ümbritseval teel on liikluskiirus piiratud tagamaks võistlejate ohutus.

Korraldajad paluvad tähelepanu liikluses, vabandavad ette kõikide ebamugavuste eest ja loodavad mõistvale suhtumisele.

Südasuve Maraton Võsul on Virumaa Kolmikürituse II etapp. Virumaa Kolmikürituse sari koosneb kolmest erinevast tervisespordisündmusest. Sarja I etapp oli 12. juunil toimunud Rakvere Rattaöö, II etapina läheb arvesse Südasuve Maratoni 7,7 km distants. III etapp on Rakvere linnas toimuv Eesti Ööjooks. Sarja arvestuses on 10 km distants.