Noor 19-aastane poolkaitsja tuli FC Flora koosseisus 2015. a Eesti meistriks. Sellel aastal tõusis Sappinen U21 rahvuskoondisest ka jalgpalli A-koondise koosseisu. Varasemalt on noor mängumees kuulunud erinevate vanuseklasside rahvuskoondistesse, 2014. a saanud Eesti meistrivõistlustel pronksmedali ja 2013. a tulnud Eesti karikavõitjaks. Rauno Sappineni treener on FC Flora peatreener Norbert Hurt.

Eesti Jalgpalli Liidu peasekretäri Anne Rei sõnul on Rauno Sappinen üks neist silmapaistvatest noortest mängijatest, kes sellel hooajal tegi sportlikus arengus suure sammu edasi ja on end nii oma koduklubi kui ka rahvuskoondise mängudes selgelt tõestanud. „Rauno on sportlasena arenenud järk-järgult, läbi oma koduklubi erinevate tasemete, läbi jalgpalliliidu jalgpalliklassi ja läbi erinevate noortekoondiste. Sel aastal saavutatud Eesti meistritiitel ja A-koondise debüüt räägivad iseenda eest. Käesolev EOK-poolne märkamine ja tunnustamine innustab Raunot jätkama valitud teel ja tagab, et tema potentisaali avamine saab tuge, mis on kahtlemata oluline,“ kirjeldas värsket stipendiaati Rei.

Vastavalt Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali koostöölepingule toetab kultuurkapital treenereid, kelle õpilased kuuluvad Eesti Olümpiakomitee järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“. Treeneri stipendiumi suuruseks on 1000 eurot.

„Märja järgnevat põlvkonda“ projekti ellu kutsunud Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli leiab, et noorte sportlaste toetamine ja märkamine on äärmiselt oluline. „See hetkeline mõttepaus, mis paljusid sportlasi noorteklassi järgselt tabab, on kriitilise tähtsusega. See on hetk, kus noor teeb oma tulevase karjääri osas olulisi otsuseid. Pahatihti loobutakse oma sportlikest unistustest just siis. Loodan, et selle stipendiumi ja kaasneva tunnustuse ning tähelepanu koosmõju on positiivne ja see innustab sportlasi kõrgete eesmärkide nimel treeninguid jätkama,“ rääkis Seli projekti võimalikust otsesest ja kaudsest mõjust noore sportlase poolt tehtavatele karjäärivalikutele.

EOK järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“ kutsus 2013. aastal ellu EOK president Neinar Seli. Projekti stipendiumifond koosneb EOK presidendi palgafondist ja ettevõtte Estiko panusest noortesporti. Projekti eelarve 2015. aastal on 57 000 eurot ja kokku antakse välja 35 stipendiumi.

Loe projekti kohta lisaks: http://www.eok.ee/jarelkasv