Fotod ja videomaterjal sündmusest leiad SIIT.

Start ja finiš oli Pühajärve mõisapargis, sõideti Pühajärve ja Murrumetsa matkaradadel 5km pikkusel, kinnisõidetud lumerajal. Distantsid olid 5 ja 10 km, võisteldi kahes kategoorias: täiskasvanud (alates 17. eluaastast) ja koolinoored vanuses 10 – 16 aastat. Tagasiside osalejate poolt on olnud positiivne – kiideti korraldust ning meeldis ka tõukekelgusõit.

Matkamaratoni peakorraldaja Imre Arro OÜ-st Loodusturism jäi võistlusega samuti rahule ning sõnas, et järgmisel aastal, kui ilmataat lubab häid jääolusid, siis toimub võistlus järvejääl kui lumeeit lund siis taas lumerajal ja loodame, et see ei jää lihtsalt ühepoolseks ootuseks ning me saame jätkata juba traditsiooniks saava tõukekelgumaratoni korraldamisega. „Kes aga talvisel ajal võistlusele ei jõudnud ja soovib tõukespordist osa saada, siis nende jaoks on meil hea uudis – suvehooajal on plaanis ümber Pühajärve kulgevatel liikumisradadel korraldada matkamaraton tõukeratastel, jälgige infot,“ lubas Imre Arro.

Tõukekelgu matkamaratoni korraldas Loodusturism.ee matkakorraldus koostöös Otepää vallaga. Matkamaraton oli pühendatud Otepää esmamainimise 900. aastapäevale. Otepää Vallavalitsus tänab tõukekelgu matkamaratoni korraldajaid, osalejaid ja koostööpartnereid.

Partnerid: Pühajärve Spa & Puhkekeskus, GMP Clubhotel & Pühajärve restoran, Otepää Winterplace, Oti pubi & pizza, Ööklubi Comeback, AS Sangaste Linnas, Sangaste Loss, Veski Spordi-ja Puhkekeskus, Kakulaane turismitalu, Kunstimäe turismitalu, Tartu Mill, Annemäe puhkemaja, Karupesa hotell, Kivimäe turismitalu Taageperas, Väike-Trommi turismitalu, Kiisatamme Kultuuri- ja Puhketalu, Eesti Tõukeratta Liit, Tõukespordi Klubi KICK, NKK Valgamaa ringkonna Otepää jaoskond, Otepää Naisselts, Andres Reigo rajahooldus, Alvar Koik rajahooldus, Otepää TIK, Keskkonnaameti Põlva-Valga-Võru regioon, RMK Loodushoiuosakond.

Võitjad:
P 10-16 5km
I Vairo Eomois 29.56
II Kairon Eomois 39.19

N 17 ja vanemad 5km
I Madli- Minna Kivisaar 26.02
II Triin Kõiv 28.20
III Enelin Alter 29.54

M 17 ja vanemad 5km
I Sass Suiste 22.55
II Hardi Kuimets 24.50
III Meelis Juursoo 25.28

N 17 ja vanemad 10km
I Tea Pärnik 42.14
II Maarika Traat 51.13
III Reelika Ilves 52.40

M 17 ja vanemad 10km
I Ilo Suurmets 38.03
II Tanel Suvisild 43.21
III Janar Fomatškin 43.47