Favoriitidena lähevad starti keenialane Ibrahim Mukunga ja Tiidrek Nurme (TÜ ASK), kes pakuvad tugevat konkurentsi eelmise aasta esikolmikule: Roman Fosti (Stamina SK), Sergei Tšerepannikov (Stamina SK) ja Viljar Vallimäe (Täppsportlased).

Naistest lähevad võitu püüdma kolmikud Leila, Liina ja Lily Luik (TÜ ASK), Evelin Talts (Stamina SK) ja Olga Andrejeva (Stamina SK).

Sportliku päeva juhatab sisse ERGO lasteolümpia, kus lapsed saavad osaleda jooksuvõistlusel ja võtta osa sportlikest mängudest. Lasteolümpiale registreerimine toimub kohapeal TÜ Spordihoone kõrval lastealal ja on lastele tasuta. Iga lõpetaja saab diplomi ning auhinnad ERGOlt ja A. Le Coqilt.

Kümnekilomeetri pikkusele rajale annab kell 12 Kroonuaia sillalt stardipaugu olümpiahõbe ja kahekordne maailmameister Heiki Nabi. Rada kulgeb Emajõe kallastel asfalt- ja kõvakattega pinnaseteedel. Rajal on kolm joogipunkti, kus pakutakse vett ja spordijooki.

Olümpiajooksul osalejatele ja pealtvaatajatele jätkub lisaks sportimisele ja kaasaelamisele põnevat tegevust ka võistluskeskuses Tartu Ülikooli Spordihoone juures. Liikumisalal saab tutvust teha ja oma osavust proovile panna mitmetel spordialadel – korvpallis, sulgpallis, jalgpallis, disc golfis.

Kõigi Olümpiajooksul osalejate vahel loosivad Expert Tehnikakauplused välja Samsungi pesumasina. Sportlandi telgist on võimalik osta soodsalt spordivarustust ja Selver Linnajooksude telgis saab soodsalt registreeruda rahvaspordiüritustele. Finišeerujate meelt lahutab Karl-Erik Taukar, kes jätkab ka pärast autasustamist kontserdiga.

Olümpiajooks on Selver Linnajooksude avaetapp. Olümpiajooksule registreerimine internetiaadressil www.jooks.ee lõpeb täna, 23. mail kell 17.00. Kirja saab ennast panna ka homme hommikul Tartu Ülikooli Spordihoone juures (Ujula 4, Tartu) asuvas võistluskeskuse sekretariaadis.