Kuna sulailmad on üle Eesti võimust võtnud, siis tuli sellel aastal vastlaliu tegemiseks teisi alternatiive leida.

Toimunud vastlapäeva üritused said teoks tänu Coca-Colale, kes suunas oma heategevusliku jõulukampaaniaga kogutud 10 000 eurot üle Eesti toimuvatele vastlapäeva ürituste toetuseks. Kõik üritused viidi läbi koostöös Eesti Olümpiakomitee ja kohalike kogukondadega.

Tallinna koolinoored kogunesid vastlapäevaks Tondiraba jäähalli ja proovisid üheskoos järgi, kuidas tuleb välja uiskudel vastlaliu laskmine.

Tallinna üritusest võttis osa ligi 400 koolinoort, kes said iluuisutamise meistrite Elena Glebova ja Margus Ernitsa juhendamisel selgeks uis

utamise põhitõed. Kuid kuna tegemist oli ju ikkagi vastlapäevaga, siis ei jäänud ära ka vastlamängud ning pikima liu võistlus, mida aitas läbi viia 1988 Calgary taliolümpiamängude kahevõistluse olümpiapronks Allar Levandi.

Levandi sõnul ei peaks vastlapäev mööduma vaid kuklite söömisega ning rõhku tuleks panna ka enda liigutamisele. „Hernesupp ja vastlakukkel maitsevad palju paremini, kui ennast ette veidi liigutada. Vanad eestlased olid nutikad. Pika talve keskele, kus liikumist oli vähem, mõtlesid nad välja vahva võimaluse aktiivseks tegevuseks, vastlapäeva. Coca-Cola ja EOK algatus on siinjuures väga hea. See tuletab meelde, et juba meie esivanemad pidasid liikumist oluliseks. Kuna sellel ajal sport ja võistlus ei olnud popid, siis eriline tunnustus esivanematele, et nad suutsid leida aja ja koha liikumiseks, mis meeldis kõigile.“

Vaata galeriid Tallinna vastlaüritusest:

Vaata galeriid Haapsalu vastlaüritusest: