Jooksul osalemine eeldas vähemalt kahe euro suurust annetust, mille eest iga jooksja sai rinda veteranide toetussümboli – sinilille. Sinilillede eest kogutud annetuste toel on kavas soetada kõnniabiseade Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinikule, mida tulevikus saavad kasutada nii vigastatud veteranid kui ka kõik teised kliiniku patsiendid.

Jooksu kiireimad olid kaitseväe spordirühma kuuluvad laskesuusatajad. Esikoha sai kapral Indrek Tobreluts, teise koha seersant Kauri Kõiv ja kolmas oli kapral Roland Lessing.

Teist aastat korraldatava veteranipäevaga tänatakse ja tunnustatakse neid mehi ja naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi. Veteranid on võidelnud Eesti eest ja teeninud ära ühiskonna tänu ning toetuse.

Veteranipäeva naelaks on täna, 23.04 õhtul toimuv heategevuslik rockkontsert Tallinnas Vabaduse väljakul, kus esinevad Tanel Padar ja The Sun ning Metsatöll.

Eesti kaitseväe veteranid on Eesti kodanikud, kes on kaitseväe koosseisus osalenud riigi sõjalisel kaitsmisel, rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil või on kodumaal teenistusülesannete täitmisel või Kaitseliidu tegevliikmena väljaõppel kaotanud püsivalt töövõime.

Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide hulka kuulub pea 2700 inimest. Kaitseväelased on välismissioonidel osalenud alates 1995. aastast Horvaatias, Bosnia ja Hertsegoviinas, Liibanonis, Makedoonias, Iisraelis ja Süürias, Iraagis, Kosovos, Afganistanis, Malis, Adeni lahel ja Vahemerel.