Tallinnas Vabaduse väljakult läbi vanalinna ja Šnelli pargi kulgenud jooks toimus sel aastal esimest korda. Noortejooksul pälvisid auhinna 3 parimat noormeest ja 3 parimat neiut, lisaks olid eriauhinnad parimale tiimile ja parimale koolile.

“4 kilomeetrine Nike Noortejooks on väga hea võimalus kõigile jooksusõpradele, kes 10 kilomeetriliseks rajaks pole veel valmis, kuid tahavad veeta sportliku laupäeva Tallinna vanalinnas joostes. Loodetavasti leiavad need samad noored järgmisel aastal tee samuti SEB Tallinna Maratonile, kas siis 4 kilomeetrilisele rajale või juba 10 kilomeetrilisele,” ütles SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik.

Noortejooksul läksid teiste seas rajale nii Liis Lemsalu kui ka Getter Jaani, lisaks ansambli Põhja-Tallinn liikmed Kerli Kivilaan ja Kenneth Rüütli. Kui tänane päev tõi starti nooremad jooksuhuvilised, siis homme, 14. septembril on lähevad rajale 10 kilomeetri jooksjad ja käijad, poolmaratoni ning maratonidistantsi läbijad.

Pühapäeval, 14. septembril toimuv SEB Tallinna Maraton on Eesti suurim rahvaspordisündmus, mis toob tänavu kokku üle 20 000 spordisõbra. Suurel jooksupäeval saab end proovile panna maratoni, poolmaratoni ja 10 kilomeetri jooksu- ja kõnnidistantsil (sh kepikõnd). SEB Tallinna Maratoni avatseremoonia toimub täna, 13. septembril algusega kell 18.00 Vabaduse väljakul.