Peakorraldaja Marek Münz oli veendunud, et võistlus pakkus osavõtjatele uusi teadmisi. „Kuna võistlustel on töös enamus suuremaid lihaseid, siis saavad osalejad ka teada, millist külge endas võiks edaspidi rohkem treenida, et keha saaks jõu poolest proportsiooni," lausus Münz.

Peakorraldaja Martin Münzi sõnul on uutele etappidele võistlema oodatud kõik aktiivsed jõusaalisportlased: nii mehed kui naised, nii kogenud sportlased kui ka algajad, nii noored kui vanad, kõikidest spordiklubidest üle Eesti. Münzi hinnangul jäid nii pealtvaatajad kui ka võistlejad sündmusega väga rahule ning nii mõnigi esmakordne võistleja mainis, et just sellist võistlust ongi nad oodanud. Samas nentis ta, et võistluse käigus oli siiski näha, et paljudel ei ole kõik alad võrdselt tugevad ning see on täiesti normaalne.

Meestest võitis tiitlikaitsja Siim Jürgenstein (66 kg). Müntzi sõnul on tema eeliseks ideaalne jõu ja oma kehakaalu suhe. Teine äärmus oli peakorraldaja sõnul Argo Erit (107 kg). Ometi suutis Erit teha 162,5 kilogrammi kaaluva kangiga 20 kordust ja näitas, et ka raskemad mehed suudavad võistlusel läbi lüüa.

Fitness Five on Rootsist kümmekond aastat tagasi liikvele läinud ülipopulaarne kombinatsioonvõistlus, mis mõeldud kõikidele tõsisematele jõusaalis käijatele. Fitness Five põhineb viiel baasharjutusel:

• kangiga rinnalt surumine
• küünarvarte kõverdamine kangiga
• kükk kangiga
• lõuatõmbed
• triitsepsi surumine rööbaspuudel

Võitjad selgitatakse välja viie ala kokkuvõttes.

Võistluste toimumiskohad ja -ajad:
I osavõistlus – Sparta Spordiklubi jõusaal, 19. aprill 2014 kell 11.30.
II osavõistlus – Pärnu, Kimberi Klubi, 11. mai 2014 kell 11.30.
III osavõistlus – Tartu Ülikooli jõusaal, 23. mai 2014 kell 11.30.
Eesti finaal - Sparta Spordiklubi, 15. juuni 2014 kell 11.30.

Peakorraldaja, Marek Münz, soovib omalt poolt kõikidele eestlastele vägevat Liikumisaastat 2014 ning julgustab kõiki ka Fitness 5 -s ennast proovile panema.