Projekti raames luuakse igas maakonnas vähemalt neli treeninggruppi, mille treenerite töötasu võrdsustatakse pedagoog-metoodiku töötasuga. Projekti kaasatavad treenerid valib maakonna spordiliit koos maakonna omavalitsuste liiduga. Spordialade valikul lähtutakse kõrge kvalifikatsiooniga treenerite ja võimekate noorte olemasolust ning maakondlikest sporditraditsioonidest. Treeninggrupid komplekteeritakse põhikooli- või gümnaasiumiõpilastest vastavalt sportlikele saavutustele. Iga treeninggrupi suurus peab olema vähemalt kümme õpilast ja treeningute mahuks vähemalt 12 tundi nädalas.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul on Järvamaa ja Läänemaa liitumine projektiga järgmine samm kõigi Eesti maakondade kaasamisel. „Spordimeisterlikkuse treeninggrupid aitavad luua noortele ja treeneritele paremaid tingimusi ning ühtlasi kaasata noortespordi arendamisesse maakondi. Noortespordi tugevdamine annab meile tervema ühiskonna ning aitab laiemas plaanis kaasa ka tippspordi järelkasvule ja järjepidevusele. Seega pole see ainult treenerite ja spordiklubide, vaid väga selgelt ka riigi ja kohalike omavalitsuste huvides,“ ütles Seli.

Järvamaa valis projektis osalema viis treenerit:

· Ahti Uppin, tõstmine, Spordiklubi Vargamäe, IV kategooria;

· Raido Rohi, murdmaasuusatamine, Ambla Spordiklubi, IV kategooria;

· Jaak Tammik, maadlus, Koeru Spordiklubi, III kategooria, IV kategooria taotlemisel;

· Leonhard Soom, kergejõustik, Kergejõustikuklubi Järvala, V kategooria;

· Andrus Noormägi, korvpall, Spordiklubi Siit ja Sealt, III kategooria, IV kategooria taotlemisel.

Läänemaa valis projektis osalema viis treenerit:

· Helen Nelis-Naukas, vehklemine, Vehklemisklubi En Garde, V kategooria;

· Mati Seppi, laskmine, Spordiklubi Haapsalu, V kategooria;

· Kaja Ladva, kergejõustik, Haapsalu Kergejõustikuklubi, III kategooria, IV kategooria taotlemisel;

· Janar Sõber, maadlus, Lõuna-Läänemaa Raskejõustikuklubi „Leola“, III kategooria, IV kategooria taotlemisel;

· Vello Kuhi, tennis, Haapsalu Tennisekool, IV kategooria.

Kõik treenerid osalevad projektis poole kohaga, välja arvatud Helen Nelis-Naukas, kes võtab projektist osa täiskohaga. EOK toetus täiskohaga treeninggrupile on 640 eurot kuus ning poole kohaga grupile 320 eurot kuus, täpselt samas summas toetuse tagavad treeninggruppidele lepingu allkirjastanud omavalitsused.

Treeninggrupid tegutsevad alates 2010. aastast Jõgevamaal, Tartumaal ja Viljandimaal ning alates 2012. aastast Põlvamaal ja 2013. aastast Pärnumaal.