EOK liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi sõnul jõuavad maakondadesse täiskomplektid suusavarustust – suusad, kepid, klambrid ja saapad. „Suusakomplekte hakkavad laenutama regionaalsed tervisespordikeskused või maakondlike spordiliitude poolt välja valitud üldhariduskoolid, kes tagavad ka varustuse hoolduse. Projekt on suunatud nooremale koolieale ning tasuta ligipääs varustusele saab olema kõigil huvilistel,“ ütles Lusmägi.

2013. aastal läbi viidud koolide sportimistingimuste kaardistamise uuringus nimetati üheteistkümnes maakonnas suusavarustust esimese asjana küsimusele, millisest spordivahendist koolis enim puudust tunnete. Uuringus kaardistati sportimistingimused 570 koolis ehk 99% koolidest, kus kehaline kasvatus õppekavas on, sh põhikoolid ja gümnaasiumid, kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid.

Möödunud aastal jõudis suusavarustus Ida-Virumaale, Lääne-Virumaale, Võrumaale ja Valgamaale. 2015. aasta detsembris jõuab suusavarustus Järvamaa, Läänemaa, Põlvamaa, Pärnumaa ja Saaremaa laenutuskeskustesse. Lusmägi lisas, et projekti eesmärk 2016. aasta lõpuks kõigisse maakondadesse suusakomplektid kinkida. Väiksematesse maakondadesse jõuab keskmiselt 30 komplekti ning suurematesse maakondadesse 50 komplekti suusavarustust.

Suusavarustuse projekt saab teoks EOK toetajate abil.