Avatakse kauaoodatud ronimiskeskus, mis keskendub valdavalt bouldering’ile – ronimisstiilile, kus ronitakse kuni 4 meetri kõrgusele ja julgestuseks kasutatakse vaid spetsiaalseid matte. Bouldering on juba ammu kasutusel olev ronimisstiil pikkade kaljumarsruutide jaoks treenimiseks, see on ka üks seltskondlikumaid ja lõõgastavamaid ronimisviise.

Ronimisministeerium asub aadressil Tartu mnt 80E, Tallinn.
Tutvu Ronimisministeeriumiga internetis SIIN.

Tänaseks on bouldering iseseisev spordiala, mille populaarsus maailmas aina kasvab ja milles peetakse ka maailmatasemel võistlusi. Võrreldes kõrgete seintega on bouldering’i rajad lühemad, tehnilisemad ja jõulisemad. Ronimisministeeriumis on erineva iseloomu ja raskusastmega radu, nii algaja kui ka tõsine harrastaja leiab endale sealt sobiva väljakutse.

„Ootame ronima nii põneva elamuse jahtijaid kui ka väljakutsuva ja alternatiivse spordiala otsijaid. Tegevust saame pakkuda nii 5aastastele kui ka 80-90aastastele. Meie sisekujundus jätab mulje päris koopast ja see on peale täiskasvanute atraktiivne ka väikestele lastele. Siiski ei ole tegu mängumaaga, pigem sarnanevad reeglid jõusaali omadega,“ ütles Ronimisministeeriumi tegevjuht Mariana Mutso. Mariana toonitab:„Ronimine on igale inimesele loomuomane tegevus – kes meist ei oleks roninud. Siseseinal ronimine on hea kogukeha treening, samuti on see turvaline võimalus oma füüsiliste ja vaimsete piiride nihutamiseks. Jah, võimalus ka kõrgusekartusest lahti saamiseks.“

Siseronimisseinte eeliseks on nende mitmekülgsus. Ronimisnukke on võimalik ümber tõsta ja sellega luuakse piiramatu hulk erinevaid ronimismarsruute. Kaljuronijad rajasid siseronimisseinad selleks, et oleks võimalik treenida ka siis, kui ilmastikutingimused seda looduslikel kaljudel ei võimaldanud või kui kaljud asusid liiga kaugel. Tänaseks on paljudele harrastajatele siseronimine eraldi viis, kuidas oma füüsilist ja vaimset vormi hoida, märkimisväärne hulk ronijaid ei jõuagi enam päris kaljudele. Ronimisministeerium teeb koostööd Eesti Ronimisliiduga ja panustab aktiivselt ronimise kui spordiala arengusse. Ronimisministeeriumi kõrval tegutsev MTÜ Ronimisakadeemia kaasab oma tegevusse ka erivajadusega lapsi.