„Täname seniseid aktiivseid osalejaid ja rekordipüstitajaid ning loodame, et tänavu õnnestub meil vähemalt korrata senist rekorditulemust. Hoolimata ilmast on vahva veeta nädalavahetus värskes õhus liikudes, igaüks saab vastavalt oludele ja soovile kas suusatada, kelgutada, kõndida, joosta või kui rada lubab, siis sõita rattaga. Kindlasti palume oma rekordipanuse registreerida,“ ütles SA Eesti Terviserajad juhataja Jaak Teppan.

Üle Eesti ootab kõiki üle saja Eesti Terviseradade poolt hooldatud ja valgustatud terviseraja. Ettevõtmise avaüritus toimub laupäeval, 22. veebruaril kell 12 Nõmme spordikeskuses. Kõik väikesed ja suured tervisesportlased on oodatud legendaarse Kaarel Zilmeri ning Suusabussi meeskonna suusatundi kell 12 ja 14.

Tervisekilomeetreid saab koguda kõikidel terviseradadel, ka seal, kus parajasti eraldi üritust ei toimu. Läbitud kilomeetrid ehk panuse rekordisse palume registreerida rajal kohapeal või www.facebook.com/terviserajad, kus saab tulemust ka reaalajas jälgida. 24. veebruari õhtul liidetakse kõik kilomeetrid kokku ja selgub, mitu tiiru tänavu ümber maakera tegime ning kui vägeva terviserekordi vabariigile sünnipäevaks kingime.

Senise tervisekilomeetrite parim tulemus pärineb 2013. aasta talvest, mil 11 249 osalejat kogusid kokku 112 040 kilomeetrit ehk tublisti üle kahe ringi ümber maakera.