EOK president Neinar Seli avaldab tunnustust ja tänu peredele, kelle igapäeva lahutamatuks osaks on liikumine ja sport. „Treening, pikem jalutuskäik, aktiivselt veedetud vaba aeg, see on osa argipäevast, mis pakub peamiselt vaid positiivseid emotsioone, liidab ja ühendab ning arendab ja aitab püsida tervem. Mul siiralt hea meel tunnustada ja tänada perekondi, kelle koostegemiste üheks sagedaseks märksõnaks on sport. Nende tegevus, positiivne ellusuhtumine ja entusiasm on suureks eeskujuks meile kõigile. Liikuv ja sportlik pere on kokkuhoidev ja hooliv, seal sirguvad lapsed on tugevamad ja tervemad. Liikumist ja sporti väärtustav kodu on kindlasti ka üheks oluliseks eeltingimuseks ja vundamendiks, millele toetumine suurendab meie tulevikutähtede võimalusi jõuda tippspordis suursaavutusteni,“ ütles Seli.

Eesti sportlikuma pere tunnustuse pälvisid Põlvamaalt perekond Juhandi, Raplamaalt perekond Karjane, Valgamaalt perekonnad Loorman ja Pilm, Saaremaalt perekond Aru, Võrumaalt perekond Prants, Järvamaalt perekond Kaasiku, Jõgevamaalt perekond Laumets, Läänemaalt perekond Tamm, Viljandimaalt perekond Randpere.

Koostöös maakonna spordiliitudega valitud Eesti sportlikumad pered said koos tunnustusega EOK-lt preemiaks reisi eeloleval nädalavahetusel toimuvale Tallinn International Horse Show’le koos ööbimisega hotellis L’Ermitage.

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee (www.eok.ee) ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Elion, EMT, ERGO, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf, Silberauto.