Euroopa Firmaspordi Föderatsioon (European Federation for Company Sports, EFCS) on omamoodi katuseorganisatsioon, mis koondab enda alla enamikes Euroopa riikides olevad firmasporti edendavad organisatsioonid.

Igal aastal korraldatakse EFCS'i eestvedamisel suured firmaspordimängud, mida võib omamoodi firmaspordi olümpiamängudeks nimetada - paaritutel aastatel suvemängud, paarisaastatel talimängud.

"Igal aastal korraldatakse mängud erinevates riikides ja alati on konkurents mängude korraldamiseks väga suur," kommenteeris Eesti Firmaspordi Liidu juhataja, Marti Soosaar, kes avaldas ühtlasi lootust tuua mängud siiski 2019 aastal Tallinnasse.
"Meie konkurentideks selles võitluses on Ateena, Odense, Salzburg ja Riia, kes on kõik kindlasti väärikad kandidaadid. Eesti ja Tallinna väljavaateid hindame realistlikult. Plussidena näeme just õiget linna suurust selle ürituse läbiviimiseks. Tallinnas on piisavalt melu, piisavalt spordihooneid, kuid Tallinn pole liiga suur, et 7000 lisanduvat inimest siin mõnusalt värvi ei annaks," hindas Soosaar plusse. "Miinustest rääkides, tuleb ikka ja jälle mainida seda, et Eestisse tulemine Euroopast ei ole just liiga lihtne ja senine praktika kipub eelistama Kesk- ja Lõuna-Euroopat. Samas sellisel suuremal üritusel, mis kestab neli päeva, elatakse loodetavasti need paar lisanduvat lennutundi ikkagi üle," arvas Soosaar. "Kokkuvõttes oleks sellise ürituse Tallinnasse toomine lihtsalt võimas!" ütleb spordifanatist Soosaar. "Me korraldame ju niigi MTÜ raames kohalikke suurüritusi. Korraldasime käesoleval liikumisaastal väga osalejaterohke talispartakiaadi Otepääl ja suvel on Pärnumaal kavas viia läbi suvespartakiaad, kuhu ootame enam kui pooltuhat osalejat," kommenteerib Soosaar.
Soosaare sõnul on tema juhitava MTÜ eesmärk saada kontoriinimesed liikuma. "Sealt need tervisehädad ju algavad", arvab ta. "Kes jõuab trenni, see jõuab aga enamikul pole selleks lihtsalt aega" selgitab Soosaar. Tema sõnutsi on keeruline, kui igaüks ise enda liikumise eest vastutama peab. "Trennis käimine nõuab aega ja rahalist ressurssi. Ning pealehakkamist! Ja kui tihti esimese treeninguni jõutaksegi, ei peeta seal väga kaua vastu. Kui nüüd aga terve organisatsioon korraga poolkohustuslikus korras liikuma panna, siis on asi ju sootuks teine. Üks asi on üksinda trennis käia punnitada, teine asi on kogu kollektiiviga käia. Ja, miks mitte, koostööpartnerite ning konkurentidega ka spordis mõõtu võtta?" kommenteerib Soosaar ka Euroopa Firmaspordi Liidu aluspõhimõtteid.

2013. aasta Euroopa Firmaspordi Suvemängudel Prahas osales Eestist ligi 80 liikuvat töötajat paljudest ettevõtetest. Lootus on, et järgmisel aastal Ricciones toimuvatele mängudel on Eestist osalemas rohkem kui 100 inimest.

Mis kaasmaalaste toetusesse puutub, siis ei palu Soosaar muud, kui et Facebook'i lehel Tallinn2019 üles otsiks ja "like" vajutataks. "See on lihtsaim viis näidata ülejäänud Euroopale, kui ühtsed me ja spordiarmastajad me oleme ning kui väga me neid mänge 2019. aastaks Tallinnasse ootame.
Täiendavat infot saab ka aadressilt tallinn2019.eu

Vaata kindlasti ka üle Tallinnat spordilinnana tutvustav film, mida näitame laupäeval Euroopa Firmaspordi Liidu aastakoosolekul.