2006. aastal alguse saanud käimisüritus on mõned aastad toimumata jäänud, kuid sellel aastal toimub Eesti vanim maraton taaskord. Kui tavapäraselt toimuvad maratonid suhteliselt tasasel maastikul – siis Lahemaa üllatab nii mõnegi järsema tõusunuki ning laskumisega. „Lahemaa Elamusmaratoni rajal saab kogeda kaunist ja omalaadset Põhja-Eesti loodust – jalutada kaunites männimetsades ning jõgede kallastel looklevatel metsateedel, vaadata Joaveski juga ning Nõmmeveski juga koos hüdroelektrijaama varemetega, läbida piirkonna suurim kanjon ning piiluda Valgejõe ürgoru kaldapealseid. Paljudele eestlastele seostub Lahemaa just mõisatega – Palmse ja Sagadiga, rannajoontel asuvate suvituskuurortite ja randadega, siis Lahemaa Elamusmaraton annab võimaluse osalejatele jalutada Eesti suurimas ning vanimas rahvuspargis just sellel osal, mida enamus ehk polegi näinud.“ räägib üks maratoni korraldajatest Kunnar Karu.

Miks minna Lahemaa kepikõnni- ja käimismaratonile 19. juulil? 

  • Valida saab endale sobiliku tempo ning liikuda rajal koos sõprade ja pereliikmetega - jalutades saab juttu ajada ning öeldakse juu: „Värske õhk, värsked mõtted!“
  • Valida saab kolmest distantsist just endale jõukohase:
    • Täispikk maraton (42 km)
    • Poolmaraton (21 km)
    • 10 km pikkune rada
  • Maratoni läbimine sobib kõigile - kellele on selle läbimine eneseületuslikuks väljakutseks, kellele aga mõnusaks treeninguks, kellele sõpradega päevaks looduses, kellele abikaasaga mõnusaks jalutuskäiguks – igaühele midagi!
  • Spordisõpradele on Lahemaa maratoni läbimine heaks pikaks üldise vastupidavuse treeninguks.

Pühapäeva 19. juuli hommikul kell 11.00 läheb rajale Kolgaküla terviseradade keskusest enam kui 200 kõnnihuvilist, kes sõidavad suvisele tippsündmusele kokku igast Eestimaa otsast. Osalejaid on tulemas ka lõunanaabrite juurest Lätist ning ka põhjanaabrite juurest Soomest.

Täpsem info ja registreerimine: www.elamusmaratonid.ee
Ürituse Facebooki eventi leiad: www.facebook.com/events/676204492490714/

Elamusmaratonid – elamusterohked väljakutsed igaühele!