Korraldatav 5-päevane matk pakub võimaluse tutvuda tõukerattal Kagu-Eesti kauni ja vaheldusrikka maastiku ning pärandkultuuriga.

Matk kulgeb mööda RMK Peraküla-Aegviidu-Ähijärve matkarada ning katab lõigu Kiidjärvest Vastseliinani. Seega viib rännutee matkalised nii Põlvamaale, Setumaale kui ka Võrumaale. Viie päeva jooksul läbitakse kokku 149 kilomeetrit. Päevateekonnad on erineva pikkusega jäädes vahemikku 20-40 kilomeetrit. Kolmel ööl on peatuskohaks erinevad RMK lõkkeplatsid ja ühel korral ööbitakse ka külalistemajas. Retke marsruudile jääb mitmeid veekogusid, kus on võimalus soovi korral ujuda ja oma keha jahutada.

Programm
1. päev
12:00 Retke algus Kiidjärve looduskeskuse teabepunkti juures. Teekond kulgeb mööda Ahja jõe kallast läbi Suure- ja Väikse-Taevaskoja ning suundub „Viimse reliikvia“ radadele. Öömajale pärast Põlva linna läbimist RMK Peri lõkkekohas. Päevateekond 20,5 km.

2. päev
Teekond kulgeb valdavalt mööda põldudevahelisi kruusateid ning metsateid. Päeva teisel poolel jõutakse Meenikunno kaunitele rabamaastikele. Ööbimispaigaks on RMK lõkkekoht Mustjärve kaldal. Päevateekond 35,5 km.

3. päev
Möödutakse Valgejärvest, nähakse rahvasuus Põrguhaua nime all tuntud Ilumetsa meteoriidikraatreid. Ööbimispaik Värskas asuvas külalistemajas.
Päevateekond 28 km.

4. päev
Marsruut läbib Mustoja maastikukaitseala. Lõik Koidulast Kolodovitsani kulgeb mööda vana raudteetammi. Möödutakse Piusa koobastaest. Ööbimispaik Piusa lõkkekohas. Päevateekond 38 km.

5. päev
Teekond kulgeb Piusa jõe ürgoru veerel, möödutakse Härma müürist, nähakse Eesti kõrgeimat liivakivipaljandit ja Vana-Vastseliinas asuva piiskopilinnuse varemeid. Retke lõpp Vastseliinas. Päevateekond: 29 km.

Loe lisaks ja registreeri oma osalus Loodusturism.ee kodulehel.