Start 17,5 km pikkusele järveringile antakse kell 12 Äksi Jääaja Keskuse kõrvalt ning Tartumaal ja Jõgevamaal kulgevale järveringile on lisaks jooksjatele oodatud ka kõik kepikõndijad, sest mõnus järvering kaunil Vooremaa maastikul sobib ideaalselt ka kõndimiseks.
Meestest lähevad võidu peale jooksma Roman Fosti ja peale kahte jooksu DFDS Järvejooksude sarja liidrina jätkav Sergei Tšerepannikov. Fostile on Saadjärve ring ühtlasi ka viimaseks kontrolljooksuks enne augustis toimuvat Pekingi MMi maratoni. Naistest on favoriit Kaisa Kukk, kes on ka sarja liider. Kaisale pakuvad konkurentsi Pihkva Suusaklubi venelannad ja hooaja avastarti maanteejooksus tegev Evelin Talts, kes hiljuti võitis Kõva Mehe Jooksu.

Kell 11 avavad jooksupäeva Äksi Jääajakeskuse kõrval Kohukese lastejooksud, kus väikesed jooksusõbrad osalevad 250 m distantsil. Kuni 12 aastased lapsed saavad end kirja panna alates kell 10.00 ja osalemine lastele on tasuta.

Loe lisaks DFDS Järvejooksude sarja kodulehelt SIIT.

Võistluskeskuses on avatud väike jooksutarvikute laat, kus võimalik osta soodsate hindadega vajalikku jooksuvarustust.

Eelregistreerimise põhjal on osalema oodata üle 500 jooksja ja kepikõndija, kes kõik saavad finišis vahva medali.

Saadjärve jooksu peasponsor Mayeri Eesti annab kõigile lõpetajatele Mayeri Sport Wash pesugeeli. Lisaks on kõigile Saadjärve jooksul osalejatele väga head pakkumised järve äärsetelt turismimagnetitelt. Jooksjad pääsevad Jääaja Keskust külastama vaid 3 eurose pääsmega ( tavahind 7 eurot). Rinnanumbri alusel saavad jooksjad soodsalt külastada Vudila mängumaad.

Lisaks juba toimunud 6,6 km pikkusele jooksule ümber Harku järve ja 10,7 km pikkusele jooksule ümber Pühajärve ning pühapäeval joostavale Saadjärve jooksule kuulub DFDS Järvejooksude sarja ka 29.augustil korraldatav traditsiooniline, juba 43. jooks ümber Ülemiste järve. 14 km ring pakub unikaalse võimaluse joosta ümber Tallinna joogivee reservuaari ja tutvuda veepuhastusjaamaga.

Kõigile järveringidele on oodatud ka kepikõndijad, igal jooksul on lõpetajale medal. Sarja peatoetaja DFDS Seaways poolt on sarja läbinutele atraktiivne reisipakkumine Rootsi

Seoses Suvejooksuga ümber Saadjärve on laupäeval, 25. juulil kiirusepiirangud ümber Saadjärve kulgevatel teedel.