Kas oled mõelnud alustada rulluisutamisega, aga pole seda teinud. Kuidas, kus ja millest alustada? Need on küsimused, mis käivad kaasas paljude uute harrastustega enne, kui sünnib selge otsus alustamiseks. Loengus saab põgusalt ülevaate alaga alustav harrastaja.

Loengu põhirõhk läheb juba harrastavate sõitjate põhilistest probleemkohtadest - pidurdamine, manöövrid, ohutus. Ja loomulikult õige tehnika! Kui rulluisutamine on saanud sinu peamiseks treeninguks, siis kuidas targalt üles ehitada rulluisutamise treeningplaani? Anname ka näiteid ja võimalusi kuidas siduda teisi spordiharrastusi/ treeninguid rulluisutreeningute vahele. Või vastupidi, kuidas mugandada rulluisutamist teiste spordiharrastustega.

Vastuse saavad küsimused: mis nipid aitavad sind edasi kiiremaks ja kergemaks sõiduks? Kas rulluisuvõistlused on väikese kamba hullunud võidukihutamised või on sinna asja ka algajatele harrastajatele. Mida põnevat võiks avastada rulluisuvõistlustelt, või miks võiks üldse osalema minna?

Soovid teada mis on rulluisutreening, rulluisutehnika, rulluisuvõistlused, kiirrulluisutamine ja rahvarull, siis tule 10.05 õhtul kell 18.00 loengusse „Rulluisutamine - tehnika, trenn ja võistlustel osalemine“. Väärtuslike praktilisi teadmisi ja nippe on jagamas rulluisutamise treener Jaanus Ritson.

Treeni teadlikult sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loengu pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).

Lektorist: Jaanus Ritson on rulluisutamisega tegelenud 2002 aastast. Harrastajast võistlejaks treenides osalenud ja viinud Eesti koondvõistkonna Rulluisumaratonide Maailmakarikavõistlustele ja välislaagritesse 2006-2012a. Kutsunud ellu Rulluisuklubi ABC ja tänaseks Põhja – Euroopa suurima rulluisumaratonide sarja UusMaa Rullituur peakorraldaja. Taaselustanud 2008.a. Eesti Rulluisuliidu ja on alaliidu peasekretär. Korraldab rulluisu algõppe koolitusi alates 2008.a-st ja on 2016.a. alustava K2 Skate college ning MyFitness Ühistreeningute ellukutsujaks.

Täiendav info: katrin.soidra-zujev@tlu.ee või telefonil 639 1751.

Rulluisutamise loeng on loengusarja Treeni teadlikult kevadhooaja viimane loeng, loengusarjaga jätkame 2016 aasta sügisel. Kui sul on soov mõnda teemat/lektorit kuulata, saada oma soov järgmiseks hooajaks loengusarja eestvedajale: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.

Sel hooajal filmis Delfi 11-st loengust 3. Vaata täispikki 1,5 h loenguid:

- Rasvhapped, toitumine ja treening - laboriarst dr Anneli Raave-Sepp
- Soojendus, treeningu vältimatu osa - miks?! - füsioterapeut Indrek Tustit
- Seljavigastused sportlastel - ortopeed dr Taavi Toomela

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut koostöös Liikumistervise innovatsiooni klastriga SportEST ja Tallinn Liigub programmiga.