Lust-Paal nendib, et tähelepanu, teadvelolek ja selgus oma mõtetest on täiusliku soorituse tarvis vältimatud. Näiteks viisid oma soorituse tänu mindfulness-tehnikatele uuele tasemele Super Bowl XLVIII edukaim meeskond Seattle Seahawks ja maailmakuulus lumelaudur Gretchen Bleiler. Nad õppisid hoidma tähelepanu praeguses hetkes ning tugevdasid keha ja meele omavahelist koostööd.

Mindfulness-lähenemise kohaselt on igati inimlik märgata võistlusolukorras kõrgendatud emotsioone, kuid ei ole efektiivne lasta neil järgmist setti või ringi juhtida. Siinkohal ei jää kõrvale aga ka klassikaline kognitiiv-käitumuslikust teraapiast välja kasvanud ja spordipsühholoogias rakendatavad tehnikad nagu positiivne sisekõne, edule orienteeritud kujutluspildid ja mõõdetavate eesmärkide seadmine. Selline lähenemine sobib sportlastele, kes eelistavad oma mõtetest ja tunnetest tavalisel viisil teadlikumaks saada või vajavad kliinilist abi konkreetse mure lahendamiseks.

Kärt Lust-Paal viib oma loengus "Sportlase psühholoogilised väljakutsed ja praktilised võtted nende lahendamiseks" läbi ka mitmeid praktilisi harjutusi.

Atesteeritud kliiniline psühholoog Lust-Paal on lõpetanud Tartu Ülikooli Psühholoogia instituudi ning läbinud Eesti Kognitiivse ja Käitumisteraapia Assotsiatsiooni kaheaastase väljaõppe. Aastast 2013 tegeleb ta eravastuvõttude ning koolitamisega Noviti kaubamärgi all.

Loeng algab 1. detsembril kell 18.00 Tallinnas Räägu 49. Loengu pikkus on 1,5 tundi, osavõtutasu 5 eurot (kohapeal, sularahas). Registreerimine siin.

Loengusarja "Treeni teadlikult" sügishooaja viimane loeng on 16. detsembril (esialgselt oli planeeritud 8.dets) , mil füsioterapeut Lauri Rannama räägib erinevatest taastumisvõimalustest sportliku pingutuse järel.