Kas olete kunagi näinud kedagi alustamas maja ehitamist pööningust? Tõenäoliselt mitte! Miks aga alustavad paljud harrastajad treenimist hoobilt kõige keerulisematest trennidest? Treeningute valikul võiks endalt küsida, millised on eesmärgid ja ootused treeningule ning kriitiliselt hinnata, milline on treenituse tase. Võiks ju arvata, et kaalu alandamiseks on efektiivsed treeningud, kus kulutatakse palju energiat, näiteks intervalltreeningud. Tegelikult ei ole aga kõik intervalltreeningud sugugi sama ülesehitusega ja seetõttu ei sobi samade eesmärkide täitmiseks. Mõne intervalltreeninguga saab parandada aeroobset ja mõnega hoopis anaeroobset ainevahetusprotsessi. Milles see erinevus täpsemalt seisneb ja kuidas ikkagi enda jaoks sobiv treening leida?Need ja paljud teisedki küsimused saavad vastuse teisipäevases loengus!

Treeni teadlikult sarja järgmises loengus räägivad personaaltreenerid Riina Suhotskaja ja Silja Siller, kuidas tänapäeva paljude erinevate treeningstiilide seast leida endale sobivaim ning milles seisneb aeroobse ja anaeroobse ning intervalltreeningu kasulikkus. Kuulama on teretulnud kõik, kes huvituvad tervislikust eluviisist ning liikumisest ja kellel on tekkinud küsimusi treeningmeetodite ja nendega seotud laialdaste valikute kohta.

Loeng toimub 10. novembril algusega kell 18.00 aadressil Räägu 49, Tallinn. Loengu pikkus on orienteeruvalt 1,5 tundi. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist anna palun teada registreerimise vormil: http://www.tlu.ee/et/Loodus-ja-terviseteaduste-instituut/Taiendkoolitused/Koolituskalender/Treeni-teadlikult.

Riina Suhotskaja on kergejõustiklane ja üks tuntumaid rühmatreeningute treenereid. Tegelenud kergejõustikuga 16 eluaastast, on mitmekordne Eesti meister 60, 100 ja 200 m jooksus; 1996 .a. lõpetas Tallinna Ülikooli kehakultuuriteaduskonna. Aeroobikatreenerina töötanud viimased 20. aastat ja omab EOK 7. kutsetase. On tuntud koolitaja ja treener, kelle teadlik ja oskuslik õpetamismeetod pühendub ennekõike tehnikale ja õigele sooritusele.
Silja Siller on rahvusvaheline treener-koolitaja, kes on õpetanud ja juhendanud edukalt nii Euroopas kui Põhja-Ameerikas. Omab EOK 7. kutsetaset. Silja peamiseks spetsiifikaks on hea tehnikaga sooritus, hetkemaksimumi saavutamine ning nauding treeningust. Treeninud professionaalseid sportlasi, koolitanud ärijuhte ja meeskondi.

Kokku on detsembri keskpaigani teisipäeviti kavas veel 4 loengut. Järgmised loengud on:
17.11 Miks ja kuidas peaks elu ja treeninguid planeerima? - TLÜ dotsent Kristjan Port
24.11 Spordivigastused - põlv ja hüppeliiges - ortopeed dr Kaspar Rõivassepp
01.12 Sportlase psühholoogilised väljakutsed ja praktilised võtted nende lahendamiseks - Kliiniline psühholoog Kärt Lust-Paal
08.12 Erinevad taastumisvõimalused sportliku pingutuse järgselt - Füsioterapeut Lauri Rannama

Loengusarja korraldavad TLÜ Loodus- ja Terviseteaduste Instituut ja liikumistervise innovatsiooni klaster SportEST.