Spordisõbrad on oodatud 22. märtsil kell 18.00 loengusse koos praktiliste näidetega: "Seljavigastused sportlastel". Lektoriks on ortopeed dr Taavi Toomela.

Kuulaja saab ülevaate kergematest ja raskematest seljavigastustest, mis haaravad lülidevaheketast või luulisi struktuure - lülikehasid, lülijätkeid ja lülikaart. Käsitletakse vanuse ja spordialapõhiselt erinevaid vigastuse tüüpe ja kuidas seljavigastusi ravida nii, et naasmine treeningu ja võistluste juurde oleks kiire ja täismahuline. Millised on anatoomilised ja biomehhaanilised iseärasused? Kuidas sportlaskarjääri jooksul esinenud ülekoormus ja vigastused seljal võivad vajada edasist ravi, kuid enamasti on võimalik saavutada eakaaslastega sarnane elukvaliteet?

Lektor lülisambakirurgiale spetsialiseerinud doktor Taavi Toomela töötab Ida-Tallinna Keskhaigla lülisambakirurgia keskuses vanemarsti-ortopeedina. Viimastel aastatel on järjest kasvanud tippsportlaste arv, keda Ta igapäevaselt konsulteerib ja ravib. Lisaks osalemisele rohketel rahvusvahelistel ortopeedia ja traumatoloogia alastel konverentsidel annab lektor pidevalt loenguid antud teemal Eestis, Baltikumis ja mujal maailmas.

Treeni teadlikult sarja loeng toimub Tallinna Ülikooli Räägu 49 (Tallinn) õppehoones. Loengu pikkus on ca 1,5 tundi, osavõtutasu 6 € (maksmine kohapeal, sularahas).